Olarin Panimo West Coast IPA Round: Frontin' vs. Round: Flauntin'

Olarin Panimolla on tällä viikolla käynnissä kisa kahden west coast IPA:n välillä. Oluiden pohjat ovat samat, mutta niissä on käytetty eri hiivoja sekä humalia. Toisen oluen on tehnyt "Team Ville" ja toisen "Team Micky". Omaa suosikkiaan voi äänestää vielä tänään somessa, ja 15.10.2021 selviävät voittajan lisäksi myös tiimit oluiden taustalla. Jussi maisteli molemmat oluet.

West coast IPA -oluet ovat yleensä erittäin vahvasti humaloituja, kuivia ja katkeria. Niiden aromeissa on sitrusta, havuisuutta/pihkaa ja trooppisia hedelmiä.

Round: Frontin' (6,9 %)

Hiivana California Ale WLP051:stä. Humalina kaksi legendaa - sitruksinen Citra sekä greippinen Cascade.

Olut on sameaa ja vaalean meripihkan väristä. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa vähän ja se säilyy kohtalaisen kauan. Tuoksussa on sitrusta, mangoa, hieman greippiä sekä appelsiininkuorta. Hedelmäinen, hieman katkera maku toistaa tuoksun aromeja. Greippisyys on maussa vahvempaa kuin tuoksussa ja vahvistuu entisestään jälkimaussa. Tämä on oluista hedelmäisempi, mutta ei kuitenkaan mikään hedelmäpommi.

Round: Flauntin' (6,9 %) 

Hiivana California Ale WLP001:stä. Humalina kukkainen Loral, mandariininen Idaho 7, sekä yrttinen Mosaic.

Olut on kirkasta ja vaalean meripihkan väristä. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa vähän ja se katoaa nopeasti. Tuoksussa on mandariinia, appelsiininkuorta, pähkinää ja hieman yrttisyyttä. Maku on runsaan greippinen ja havuinen. Niiden lisäksi maussa on hieman appelsiininkuorta. Jälkimaku on jyrkän greippinen. Tämä muistuttaa melko paljon klassista IPA:a.

Summa summarum

Oluet ovat hyvin erilaisia, vaikka kummatkin edustavat samaa oluttyyliä. Valinta on vaikea, mutta suosikkini on Flauntin'. Frontin' on hedelmäinen, mutta ei ihan tarpeeksi hedelmäinen omaan makuuni. Flauntin' on raikas ja puhdaspiirteinen IPA ja sen seuraksi olisi myös helpompaa keksiä ruokaa.