Joulukalenteri 2021, luukku 1 - To Øl Blizzard (in A Beer Mug) 2.0

On aika avata joulukalenterin ensimmäinen luukku! Tänä vuonna olutjoulukalenteriksi valikoitui tanskalaisen To Øl:in versio. Kalenterissa on To Øl:in klassikoita, uutuuksia, outouksia sekä erikoiseriä. Alekoodin jälkeen ja postikulujen kanssa kalenterin hinnaksi tuli 92,35 €.

Jo perinteiseen tapaan Jussi maistelee oluet ensin sokkona ja sitten sattumanvaraisten naksujen kanssa, sillä hankimme olutjoulukalenterin seuraksi sekä Taffelin joulukalenterin että Fazerin suklaapatukkakalenterin.

Sokkoarvio

Olut on väriltään tummankeltaista ja sameaa. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa noin sormenleveyden verran. Tuoksussa on trooppista hedelmää, mangoa ja kypsää sitrusta. Kypsän hedelmäinen, keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja. Katkeruutta on kohtuullisesti. Alkoholi ei maistu, mutta jotenkin tulee fiilis, että tässä on keskiolutta enemmän alkoholia. Veikkaan tämän olevan NEIPA.

Arvio

This Winter Wheat IPA at 6% will lie as a turbid white thunderstorm in your glass. Fat and fruity and turbid like the Blizzard of ’78 in New England. Dry Hopped with Au Ella, Citra, Mosaic Cryo, and Rakau.

Olut: Blizzard (in A Beer Mug) 2.0
Oluttyyppi: vehnä-IPA
Alkoholia: 6,0 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Alkoholia oli hieman keskiolutta enemmän, mutta ei lopulta kovinkaan paljoa. Tämä taitaa olla ensimmäinen vehnä-IPA, jota olen maistanut. Oluen täyteläisyys saattaa johtua nimenomaan vehnästä. Hyvä olut, tykkäsin.

Taffel-kalenteri

Furious-sipsipussi. Sipsit on maustettu hapankermalla, chilillä, jalapenolla ja juustolla. Mausteinen ja rasvainen ruoka toimii oluen kanssa oikein hyvin.

Fazer-kalenteri

Pätkis-patukka. Minttusuklaa ja olut ovat kammottava yhdistelmä, en voi suositella. Minttu jyrää oluen maun täysin.

Muut joulukalenterin oluet