Joulukalenteri 2021, luukku 5 - To Øl When Life Gives You Raspberries

Sokkoarvio

Olut on sameaa ja vaalean kuparin väristä. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa sormenleveyden verran. Tuoksussa on greippiä, mandariinia, appelsiininkuorta ja hieman karamellisuutta. Hieman katkerassa maussa on jokin selkeä hedelmäinen tai marjainen aromi, jota en tunnista. Makeus on voimakkaampaa kuin tuoksussa. Jälkimakua hallitsee sama aromi, ja siinä on myös karamellisuutta. Suutuntuma on täyteläinen. Ei mitään hajua, mikä tämä on - olisiko jonkinlainen IPA?

Marjaisen aromin vinkit olivat "punainen" ja "muumit", mutta eivät ne heti auttaneet.



Arvio

That’s right - another round with crazy amounts of fruits and lactose! This round of the milkshake IPA contains raspberries. And lot’s of it! Because why hold back on something so tasty and fresh! We also made sure the hop profile of Mosaic, Strata, and Cashmere enhances the berry flavor. This milkshake is not just fruit and cream, though - we sprinkled it all with chocolate - to get that 5 dollar shake feeling.

Olut: When Life Gives You Raspberries
Oluttyyppi: Milkshake IPA
Alkoholia: 6,6 % 
Joisin uudelleen (K/E): K

Vieras aromi oli niinkin eksoottinen kuin vadelma. Nyt vatuttaa. Oluttyyli meni sentään oikein.

Taffel-kalenteri

Popcornia. Suolaisen ja rasvaisen popcornin kanssa olut kävi ihan hyvin, kun sen marjaisuus ja makeus korostuivat.

Fazer-kalenteri

Jim-suklaapatukka. Patukan hedelmäinen vaahtotäyte oli makeudellaan ja voimakkaalla maullaan liikaa oluelle, ja se peitti oluen maun lähes kokonaan.

Viikkokatsaus

Kuluneen (vajaan) viikon kolme parasta olutta olivat 45 Days of Darkness, Brokilde Winter ja When Life Gives You Raspberries.

Muut joulukalenterin oluet