Carnivor Cabernet Sauvignon 2019

Näyte / Beverage Partners Finland Oy

Carnivor Cabernet Sauvignon 2019 on helmikuun alussa Alkoon saapunut uutuusviini. Se nimensä mukaisesti tehty liharuokien ja varsinkin pihvin seuraksi. Rypäleet ovat peräisin Lodin alueelta Kaliforniasta eli alueelta, joka tunnetaan cabernet sauvignon -viineistään. Tämä viini ei kuitenkaan ole 100 % cabernet sauvignon, vaan siihen on lisätty jonkin verran Petite Sirahia tuomaan väriä ja rakennetta. Viini on kypsynyt tammitynnyreissä kuusi kuukautta.

Viinin tuottaja Carnivor Wines kuuluu Yhdysvaltojen suurimmalle perheomisteiselle viinitalolle E. & J. Gallolle.

Carnivor Cabernet Sauvignon 2019
Kalifornia, Yhdysvallat; Cabernet Sauvignon; 11,99 €

Tuottaja Carnivor Wine
Maahantuoja Beverage Partners Finland

Etiketin mukaan runsaasti karhunvatukkaa, mehevää karamellisuutta ja pehmeää paahdettua tammea

Rypäleen mukaan
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa

Ruokana entrecôte, chimichurri ja pevre

Lyhyesti: mehevän marjainen

Kommentit

M: Syvän tummanpunaisen, lähes mustan ja läpinäkymättömän viinin tuoksussa on mustaherukkaa, mustaherukkahyytelöä ja muita makeita tummia marjoja, seetriä ja häivähdys raikasta eukalyptusta, samoin maussa. Viini on täyteläinen ja hilloinen, mutta kohtalaiset ja pirteät, pippuriset tanniinit pitävät sen ryhdikkäänä. Tammikypsytys ei tunnu kovinkaan voimakkaasti vaniljana, vaan ennemminkin mausteisuutena.

Entrecôten kanssa viini sopi hyvin eikä se riidellyt lisukkeiden tomaatin tai sipulin kanssa, chilille se pärjäsi jotenkuten. Sen voisikin ajatella mutkattomien, ehkä hieman rasvaisten liharuokien seuraksi. Esimerkiksi kokonaisena paistettu picanha voisi myös toimia, koska viinin tanniinit olisivat varmaankin parhaimmillaan juuri sellaisen medium-kypsän lihan kanssa, johon makurasva tuo mehevyyttä.

Carnivor on nimensä mukaisesti lihansyöjän viini ja loput pullosta maistuu ruoan jälkeen sellaisenaankin. Sitä ei myöskään ole hinnalla pilattu, joten arvosanaksi viini saa ++.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen ja vivahtaa reunoiltaan purppuraan. Tuoksussa on karhunvatukkaa, mustaherukkaa, eukalyptusta ja lakritsaa. Täyteläinen, hilloinen maku toistaa tuoksun marjaisia aromeja. Tanniineja on kohtalaisesti. Jälkimaussa makeiden aromien joukkoon tulee myös mausteisuutta ja hentoa paahteisuutta. Etiketin lupaamaa tammea on vain vähän. Viinin ilmaantuessa makeus heikkenee sekä tuoksussa että maussa ja maku muuttuu pippurisemmaksi.

Viini sopi entrecôten kanssa oikein hyvin ja pärjäsi melko hyvin myös chimichurrin sekä pevren kanssa. Se voisi mennä myös ribsien ja hampurilaisten seurana, kunhan ruoassa on sopivasti rasvaa. Viini menee hyvin myös sellaisenaan. Hinta-laatusuhteen ansiosta Carnivor saa arvosanan ++.