Viinien verkkokauppoja eli viiniä netistä 2022

Tämä on päivitetty versio joulukuussa 2018 julkaistusta postauksesta.

Alla on listattu yhtä poikkeusta lukuunottamatta suomen kielellä toimivia, etämyyntiä harjoittavia verkkokauppoja, jotka ilmoittavat huolehtivansa veroista ja muista maksuista asiaankuuluvalla tavalla. Kaupat ovat aakkosjärjestyksessä.

Jos jokin kauppa jäi puuttumaan, vinkkaa toki!

Bottlescouts

(Viro) Bottlescouts on Viinitkotiin.com-verkkokaupan seuraaja. Sen omistussuhteet muuttuivat vuoden alussa, kun Heino Groupin omistama Brukett (entinen Uniq Drinks) osti sen koko osakekannan. Verkkokaupan lisäksi Bottlescoutsilla on myymälä Tallinnassa. Jos tilauksen noutaa myymälästä tai viinit ostaa suoraan sieltä, hinnat ovat halvemmat kuin Suomeen toimitettaessa Viron alhaisempien verojen takia. 

Suosittelemmeko? Emme osaa sanoa, koska kokemuksia ei ole.

Château Carsin

(Ranska) Château Carsinin verkkokauppa myy Carsinin ja Charivari Winesin viinejä sekä joitakin yhteistyökumppanien viinejä ja samppanjoita. Tilaukset toimitetaan noin kerran kuukaudessa nettisivuilla ilmoitettujen aikataulujen mukaan. Olemme tilanneet Carsinilta muutaman kerran ja kaikki on sujunut hyvin. 

Suosittelemmeko? Kyllä.

Luomuviinit.fi

(Viro) Luomuviinit.fi myy nimensä mukaisesti luomuviinejä. Emme ole tilanneet kaupasta mitään, mutta valikoima näyttää kiinnostavalta.

Suosittelemmeko? Emme osaa sanoa, koska kokemuksia ei ole.

OurWines (uusi!)

Sivusto on englanniksi, mutta lisätään se nyt tähän, koska se on uusi, sen konsepti on erilainen ja sen taustalla näyttäisi olevan suomalainen henkilö/henkilöitä. Omien sanojensa mukaan OurWines tarjoaa alustan, jonka kautta tuottajat voivat myydä viinejään kuluttajille eri puolille Eurooppaa, myös Suomeen.  

Suosittelemmeko? Emme osaa sanoa, koska kokemuksia ei ole.

Viiniboxi (uusi!)

(Viro) Parisen vuotta sitten perustettu Viiniboxi on jäänyt meille vielä vieraaksi. Kaupasta saa tilattua yksittäisten viinien lisäksi eri teemojen mukaisia valmiita laatikoita, esimerkiksi valko- tai punaviinilaatikon tai Ranska- tai Italia-laatikon.

Suosittelemmeko? Emme osaa sanoa, koska kokemuksia ei ole.

Viinikellari.com

(Viro) Viini-lehden taustajoukkojen perustama Viinikellari.com myy valikoituja viinejä ja erikoiseriä, joista varsinkin samppanjatarjoukset ovat olleet houkuttelevia. Lisäksi kaupan kautta myydään Viini-lehden Bouquet Clubin klubiviinejä, uusina osioina mukaan ovat tulleet Mr. Nebbiolon kuratoima Barolo Bar ja Naturalviinikerho. Tilaukset toimitetaan kerran viikossa. Olemme tilanneet kaupasta muutaman kerran ja kaikki on sujunut hyvin.

Suosittelemmeko? Kyllä.

Viinimestarit.com

(Viro) Viinimestarit.com -kaupan kuukausittain vaihtuva valikoima näyttää edelleen mielenkiintoiselta. Carsinin tapaan viinit toimitetaan Suomeen kerran kuukaudessa. Olemme tilanneet sieltä pari kertaa ja se on toiminut hyvin ja joustavasti, ja varsinkin viestintä on ollut kiitettävää.

Suosittelemmeko? Kyllä.

Weinwelt Langefeld

(Saksa) Weinwelt Langefeld myy luomuviinejä eri maista, minkä lisäksi se järjestää tastingeja, illallisia ja viinimatkoja. Kauppa palvelee suomeksi ja saksaksi. Olemme tilanneet kaupasta muutaman kerran ja osallistuneet etätastingeihin, ja palvelu on ollut aina ystävällistä ja henkilökohtaista. 

Suosittelemmeko? Kyllä.

X-Cellar

(Viro) X-Cellar myy pienten viinituottajien viinejä, joten kaupan valikoima on pieni ja laadukas, lisäksi sieltä voi joskus löytää hyviä tärppejä. Olemme tilanneet kaupasta muutaman kerran ja osallistuneet etätastingeihin, ja kaikki on sujunut hyvin.

Suosittelemmeko? Kyllä.