8-Bit Brewing Bario Galaxy


Pien Shop järjesti yhdessä muiden panimoalan toimijoiden kanssa 10.3. Craft Beer Aid -tapahtuman, jolla kerättiin rahaa Ukrainan avuksi. Me kävimme ensin syömässä Tired Uncle Taproomissa ja sen jälkeen ostoksilla Tired Unclen ja 8-Bit Brewingin kaupoissa. Kumpikin panimo lahjoitti kyseisen päivän myyntivoitot Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

8-Bit Brewingiltä ostimme Bario Galaxy Old School IPA:a, joka on heidän uusin oluensa. Sen valmistuksessa on käytetty australialaista Galaxy-humalaa sekä saksalaista Magnum-humalaa. Oluen nimen merkitystä emme tiedä, mutta se viitannee pelihahmoon tai johonkin Super Mario -vitsiin - tai ehkä bariumiin tai sitten se vain kuulostaa coolilta. 

Oluen arviointi jäi Jussin vastuulle, koska IPA.



Bario Galaxy
Suomi; IPA; 6,2 %; 4,50 € panimokaupassa

Panimo 8-Bit Brewing

Panimon mukaan 8-Bitille tyypilliseen tyyliin tehty kirkas IPA, jonka makeampi mallasrunko tasapainottaa melko voimakasta katkeroa. Galaxy-humalan hedelmäinen aromi viimeistelee makukokemuksen.

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa.

Lyhyesti: sopivan rapsakka IPA

Kommentit

Olut on vaalean kuparinväristä ja aavistuksen sameaa. Tuoksussa on greippiä, appelsiininkuorta ja hieman persikkaa. Maku on kohtalaisen katkera, siinä maistuvat voimakkaimmin greippi ja sitrus. Niiden taustalla on makeahkoa hedelmäisyyttä, persikkaa ja appelsiininkuorta. Greippinen katkeruus vahvistuu entisestään jälkimaussa. Kokonaisuus on raikas. 

Bario Galaxy on hyvä klassinen IPA, tykkäsin. Arvosanaksi annan +.