Calvet Célébration Rosé Brut

Saatu / Red Bev Oy



Vaikka tällä hetkellä maailman kaikkien tapahtumien keskellä tuntuu väärältä ajatella kuohuviiniä, emme kuitenkaan kieltäydy siitä. Red Bev lähetti meille ystävänpäivätervehdyksen, joka kieltämättä piristi päivää! Ehkä myöhemmin keväällä ja kesällä on jo aihetta juhlia - toivomme parasta. 

Calvet Célébration Rosé Brut on charmat-menetelmällä (eli samalla menetelmällä kuin prosecco) tehty kuohuviini, toisin sanoen se on saanut kuplansa terästankeissa. Lyhyt kuorikontakti on tuonut siihen hempeän vaaleanpunaisen värin.

Calvet Célébration Rosé Brut
Ranska; Cinsault, Grenache Noir, Muscat; 10,48 €

Tuottaja Maison Calvet (GCF)
Maahantuoja Red Bev Oy

Etiketin mukaan roseekuohuviiniä

Rypäleen mukaan
Cinsault: mansikkaa, kirsikkaa, mesimarjaa, omenaa, parfyymia, hedelmää, maanläheisiä ja mausteisia piirteitä; tammessa kypsytettynä vaniljaa, kookosta tai savua ja tervaa, pullossa kypsytettynä seetriä, sikaria, maata, nahkaa
Grenache: mausteita, marjoja, makeutta, hilloa, hedelmää, yrttejä, savua, nahkaa, vähän tanniineja
Muscat: aromikkuutta, kukkaisuutta, kuivattua aprikoosia ja persikkaa, hunajaa, rusinaa

Ruokana kuha & omena-sipuli-juureswokki, macaronsit

Lyhyesti: kiva marjainen kuohuviini

Kommentit

M: Hennon lohenpunaisen kuohuviinin tuoksussa on sitrusta ja kirpeitä punaisia marjoja, punaherukkaa, vadelmaa ja karviaista sekä jonkin verran karkkia ja kukkaisuutta. Samoja aromeja on myös maussa. Useimmiten suhtaudun skeptisesti geneerisiin tai prosecco-henkisiin kuohuviineihin, mutta tämä viini on kuiva ja ilahduttavan hapokas, oikeastaan siis varsin mukavaa juotavaa kaikessa punamarjaisuudessaan.

Ruoan kanssa viini sopii kohtalaisen hyvin. Sellaisenaankin se maistuu mainiosti ja se voisi sopia myös tapasten, kesäisten piknik-eväiden tai salaattien seuraksi ja miksei myös pienten makeiden herkkujen, kuten macaronsien, kanssa. Viini on kiva noin kympin skumppa, joten arvosanaksi se saa 0.

J: Viini on hailakan vaaleanpunaista. Sen tuoksussa on vadelmaa, karpaloa, punaherukkaa, kirpeää omenaisuutta ja sitrusta. Marjaisten ja hedelmäisten aromien lisäksi tuoksussa on kukkaisuutta. Rapsakan hapokas maku toistaa tuoksun aromeja, sitrus ja ja karpalo maistuvat voimakkaimmin. Hapokkaassa jälkimaussa on reippaasti punaista marjaa. Kokonaisuus on raikas.

Viini sopi ruoan kanssa melko hyvin hapokkuutensa vuoksi. Sen marjaisuus ei kuitenkaan täysin toiminut wokin kanssa, salaatti olisi ollut parempi valinta lisukkeeksi. Célébration Rosé Brut voisi olla hyvä valinta vappupiknikille ja se menee hyvin myös sellaisenaan. Arvosanaksi annan +.