Tired Uncle Twisted Sister Mandarin ja Twisted Sister Raspberry

Tired Unclen uusi Twisted Sister -sarja on Sour Auntin isosisko, ainakin vahvuutensa puolesta. Kävimme maistamassa Twisted Sisterit jo niiden lanseerauksessa, jolloin niitä oli tarjolla vain väsyneiden setien taproomin hanassa Keran halleilla. Nyt Twisted Sisteriä saa myös tölkissä. 

Vadelmaisen Sour Auntin olemme arvioineet viime vuonna ja persikkaista versiota taas olemme maistelleet Craft Beer Garden -olutfestareilla.

Twisted Sister Mandarin
Suomi; sour ale; 7,7 %; 4,65 € panimokaupassa

The mandarin version contains a large quantity of mandarin, giving it a nice citric and fresh taste.

Olut on vaalean kuparin väristä ja hieman sameaa. Happamassa tuoksussa on mandariinia, persikkaa ja muita vaaleita hedelmiä. Runsas maku on tuoksua happamampi, ja siinä on tuoksun aromien lisäksi appelsiininkuorta. Jälkimaku on lyhyt. 

Kokonaisuus on raikas. Twisted Sister Mandarin ei ole mikään helppo sour, jota voisi hörppiä terassilla useamman. Kyseessä on enemmänkin meditaatio-olut. Mandariinisuus jää Twisted Sister Mandarinissa valitettavan miedoksi, tai oikeastaan mandariinin sitruksinen happamuus sekoittuu oluen happamuuteen.

Twisted Sister Raspberry
Suomi; sour ale; 7,7 %; 4,65 € panimokaupassa

This one is flavored with a huge amount of raspberries, giving it a delicious juice-like quality.

Olut on sameaa ja marjamehun väristä. Tuoksussa on runsaasti vadelmaa ja aavistus punaherukkaa. Tuhti maku on vadelmainen, ja suutuntuma on täyteläinen, jopa hieman hilloinen. Maussa on happamuuden lisäksi rapsakkaa hapokkuutta. Kokonaisuus on mukavan marjainen. 

Twisted Sister Raspberryssä raaka-aine tulee paremmin esille kuin mandariiniversiossa, ja se on tosiaan Sour Auntin isosisko. Tämä oli meidän mielestämme näistä kahdesta parempi.