Mallaskoski Mosaic Weizen

Näyte / Mallaskoski 

Mallaskosken uutuusoluiden maistelu jatkuu! Vuorossa on suodattamaton vehnäolut Mosaic Weizen, joka on saatavilla kesäkauden ajan. 

Olueen käytettyä amerikkalaista Mosaic-humalaa käytetään tavallisesti IPA-oluissa. Oluessa on myös Pekko-humalaa, joka on nimestään huolimatta amerikkalainen lajike.

Mosaic Weizen
Suomi; Hefeweizen; 5,5 %; 40 EBU
Humalat: Magnum, Pekko, Mosaic
Maltaat: Wheat, Pils, Cara Pale, Vienna

Panimo Mallaskoski

Panimon mukaan "Raikas weizen, jossa mukana miellyttävä määrä Mosaic humalan tuomaa kesäisen niityn aromia. Makumaailmassa myös vehnäoluelle ominaista hedelmäisyyttä ja maisteisuutta."

Oluttyypin mukaan
Hefeweizen on saksalaistyylinen vaalea, suodattamaton vehnäolut. Vehnäoluen ominaispiirteitä ovat hedelmäisyys, vanilja, sitrusmaisuus, banaani ja mausteisuus.

Ruokana kanatortilla

Lyhyesti: kesäolut

Kommentit

M: Paksussa tuoksussa on vehnäoluille tuttua banaania, mutta maussa on (NE)IPA-oluista tuttua gyyhiä.

J: Olut on sameaa ja kellertävän oranssia. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on banaania, yrttejä, appelsiininkuorta ja hieman sitrusta. Täyteläinen maku on trooppisen hedelmäinen ja greippinen. Vehnä tuo olueen mukavasti runkoa. Jälkimaussa on banaania ja appelsiininkuorta.

Mosaic Weizen ei ole aivan perinteinen vehnäolut. Sokkotestissä en olisi tunnistanut tätä vehnäolueksi, olisin arvannut NEIPA:ksi. Kanatortillan kanssa olut sopi joka tapauksessa oivallisesti. Tykkäsin, joisin tätä mieluusti terassilla kuumana kesäpäivänä.