Maku Brewing Chinook IPA ja Wotkin'sin Makumakkara



Chinook IPA oli Jussille jo aikaisemmin tuttu Olutreissun Virtuaalisesta pikkujoulutastingista viime vuodelta, mutta kun selvisi, että Wotkin's on tehnyt kyseisellä IPA:lla maustetun makkaran, olut piti ottaa uudelleen maistoon. Maku Brewingin Makumakkaraa oli kätevästi myynnissä työmatkan varrella Hannuksen Wotkin'silla, joten juhannuksena pääsimme maistamaan olutta ja makkaraa yhdessä. 

Chinook IPA on saanut nimensä Chinook-humalasta, jota oluessa on käytetty.



Maku Brewing Chinook IPA
Suomi; IPA; 5,5 %; 2,74 €

Panimo Maku Brewing

Panimon mukaan Chinook India Pale Ale on raikasta havuntuoksua Kalliovuorilta ja metsäpolun hiljainen kumina mokkasiinien alla. Kevyt ja päättäväisen rapsakka olut, jota kauramallas pehmentää. Nautitaan leirinuotiolla metsän hämärtyessä, kaukaisten vesiputousten jylistessä taustalla.

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa.

Ruokana Makumakkara

Lyhyesti: raikkaan sitruksinen IPA

Kommentit

J: Olut on sameaa ja kullankeltaista. Raikkaassa tuoksussa on sitruunaa, trooppista hedelmää, ananasta, mangoa ja greippiä. Maku toistaa tuoksun aromeja, voimakkain aromi siinä on sitruuna. Hedelmäisyys on intensiivisempää kuin tuoksussa. Jälkimaku on pitkä, siinä tulee hyvin esiin Chinookin greippisyys.

Makumakkara on lihaisaa ja hieman mausteista. Rasvaa ei ole kovinkaan paljon, ja kokonaisuus muistuttaa hieman mietoa chorizoa. Makkarassa on käytetty veden sijaan olutta, mutta Chinookin aromeja makkarasta ei juurikaan huomaa, siinä on vain hieman havua. 

Kokonaisuus toimi hyvin, makkara ja olut sopivat hyvin yhteen. Chinook IPA on hyvä kesäolut ja se maistuu myös sellaisenaan saunan jälkeen, samoin makkara.