Fat Lizard Lake Bodom Pre-Prohibition Lager



Mikä olut?
Lake Bodom Pre-Prohibition Lager (Fat Lizard Brewing Company)
Oluttyyppi: lager
Alkoholia: 5,0 %
Katkeruus: 25 IBU
Hinta: 3,80 € Fat Lizardin panimokaupassa

Mitä etiketti lupaa?
"Lake Bodom Pre-prohibition Lager is a modern take on a classic with a dark twist. Roasted malts and the noble Tettnanger hop make this the perfect beer for socializing, dinner, head banging or lakeside camping! Water used from the Lake Bodom puts this over the top and makes it so good you can bury a few in one go, so beware!"

Mitä oluttyyppi lupaa?
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Olut muualla
Fat Lizard

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Helmikuun 1. päivä julkaistu Lake Bodom on kehitetty yhteistyössä espoolaisen metalliyhtyeen Children of Bodomin kanssa. Oluterän valmistuksessa on käytetty 20 litraa Bodom-järven vettä, joka on keitetty ennen käyttöä.

Olut on sameaa ja väriltään punertavaa meripihkaa. Beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa vähän. Tuoksussa on maltaisuutta, karamellisuutta ja vähän sitrusta. Maku toistaa tuoksun aromeja karamellisuuden ollessa hallitsevin elementti. Mukana on myös hieman yrttisyyttä. Katkeruutta ei ole kovin paljoa. Bodominjärven vettä en ole maistanut, joten osaa sanoa, onko oluessa sen aromeja. Lageriksi tätä ei kovin helposti arvaisi, sen verran kaukana ollaan vaaleasta ja kirkkaasta peruslagerista. Jälleen kerran hyvä olut Fat Lizardilta. Arvosanaksi annan ++.