Stone Enter Night Pilsner



Mikä olut?
Stone Enter Night (Stone Brewing / Arrogant Consortia)
Oluttyyppi: pilsner
Alkoholia: 5,7 %
Katkeruus: 51 EBU
Kantavierre: 12.9 °P
Hinta: 4,64 € Alkossa

Minkä kanssa nautittu?
Mustan albumin

Mitä panimo lupaa?

Raikas ja virkistävä pilsner, joka edustaa kahden tinkimättömän yliluonnollisen voiman törmäystä.

Mitä oluttyyppi lupaa?

Pils(ner) on tšekkiläisestä Pilsenin kaupungista alun perin kotoisin oleva pohjahiivaolut. Pils on yleensä voimakkaasti humaloitu ja väri vaihtelee vaaleasta kullankeltaiseen.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Metallica on seurannut useiden muiden yhtyeiden esimerkkiä ja julkaissut oman oluen, jonka nimi on otettu Enter Sandman -biisin lyriikoista. Yhteistyöpanimona on Yhdysvaltalainen Stone Brewing, tarkemmin sanoen Arrogant Consortia -tuotelinja, jonka tunnetuin olut lienee Arrogant Bastard. Euroopassa myytävä versio on tehty Stone Brewing Berlin -panimossa, jonka Brewdog osti äskettäin.

Olut on kirkas ja kullankeltainen. Tuoksussa on maltaisuutta, sitrusta ja ruohoa. Maku on jykevän maltainen ja hieman sitruksinen. Katkeruutta on kohtalaisesti ja jälkimaku on vahvan maltainen. Oluen vahvuus on vain vähän yli maitokaupparajan, joten Nukkumatti ei saavu vielä yhden tölkin jälkeen. Onhan tämä kieltämättä hyvä pilsner, mutta tällaiset geneeriset, helppoa juotavaa olevat bändioluet on jo nähty turhan monta kertaa. On surullista, mutta totta ettei Enter Night pääse bändioluiden raskaaseen sarjaan. Se saa kuitenkin arvosanakseen + ihan vaan oluena.