The Flying Spaghetti Monster Rosso 2016
  Veneto, Italia; Corvina, Corvinone, Cabernet Sauvignon; 12,48 €
Tuottaja Le Ville di Antané
Etiketin mukaan täydellinen kotiruokaviini pastafareille ja kaikille muillekin
  Rypäleen mukaan
  Corvina: mietoa hedelmäisyyttä, hapokkuutta, aavistus karvasmantelia ja
  hapankirsikkaa, mansikkaa ja pähkinää
  Corvinone: hedelmää, mausteita, pehmeyttä, tanniineja, kirsikkaa ja
  vaniljaa
  Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa,
  mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta
  ja vihreää paprikaa
Ruokana spagetti ja lihapullat kermaisessa tomaattikastikkeessa
Lyhyesti: helppoa juotavaa
Spagettihirviö?
The Flying Spaghetti Monster eli The Ancient of Noodles eli Lentävä spagettihirviö on pastafarien palvoma jumalolento.
  Lentävän spagettihirviön uskonnon eli pastafarismin perusti vuonna 2005 Bobby
  Henderson vastalauseeksi sille, että kouluissa sallittiin älykkään
  suunnittelun opetus evoluution rinnalla, ja sen jälkeen pastafarismi levisi
  nopeasti maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Vaikka se on saanut virallisen uskonnon
  aseman Puolassa ja Alankomaissa, Suomessa pastafarismia pidetään
  parodiauskontona eikä pastafaristisen kirkon hakemusta rekisteröityä
  uskonnolliseksi yhdyskunnaksi vuonna 2008 hyväksytty.
  
  Lentävän spagettihirviön uskonnon mukaan lentävä spagettihirviö loi kaikkeuden
  aloittaen vuorista, puista ja kääpiöistä. Samalla se loi kaikki todisteet
  evoluution olemassaolosta.
  Lue kirkon sivuilta lisää, jos hänen
  nuudelisten ulokkeidensa kosketus kiinnostaa enemmän ja haluat yhtäkkiä pitää
  pastasiivilää hattuna.
Kommentit
M: Viinin tuoksussa on Veneton alueen viineille tuttua mausteisuutta ja kypsää tummaa marjaisuutta, jopa hillomaista herukkaa ja kirsikkaa. Myös viinin pehmeä maku jatkaa tutulla linjalla, kun aavistuksen pippurinen mausteisuus yhdistyy aluksi makealta tuntuvaan marjaisuuteen ja luumuun. Viini ei ole kovinkaan tanniininen ja sen hapokkuus tuntuu vasta hetken päästä, kun enin marjaisuus katoaa ja kielelle jää tuntumaan neilikkaa ja pippuria (ja ehkä hieman vaniljaa).
Sellaisenaan viini tuntuu hieman pliisulta vähätanniinisuutensa takia, mutta ruoan kanssa se näyttää parhaita puoliaan ja sopii hyvin kermaisen tomaattikastikkeen, lihapullien ja spagetin seuraksi. Se ei vierasta edes salaatissa olleita makeita miniluumutomaattejakaan. Kylmänä kesäpäivänä se on varsin lohduttavaa juotavaa, kun aurinko ei suostu pilkahtamaan ja elämään kaipaisi vähän lämpöä. Hyvän dokabiliteetin viini saa arvosanaksi 0.
J: Viinin tuoksussa on kypsää marjaisuutta, karhunvatukkaa, mustaherukkaa ja hieman karpaloa. Maku on aluksi makean marjainen, jopa hilloinen, mutta se muuttuu pian mausteisemmaksi ja kypsän kirsikkaiseksi. Tanniinisuutta ei ole kovin paljon. Jälkimaussa mausteisuus voimistuu pippurisuudeksi, jota herukkahillon aromit hieman pehmentävät.
Ei ole hirveän yllätttävää, että viini sopii erinomaisesti lihapullien ja spagetin kanssa. Se käy myös kohtuullisen hyvin seurustelujuomaksi makeutensa ansiosta, mutta on parhaimmillaan ruoan kanssa. Kyseessä ei ole mikään huippuviini, mutta hinta-laatusuhde on kohdallaan, joten arvosanaksi viinille tulee 0.
Helpot lihapullat ilman korppujauhoja (n. 12 kpl)
400 g naudan paistijauhelihaa1 pieni sipuli
1 kananmuna
suolaa, pippuria, savupaprikaa ja halutessasi muita mausteita, esim. timjamia
Kuullota sipuli ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita sipuli ja kananmuna jauhelihaan ja mausta makusi mukaan. Pyörittele taikina pulliksi. (Pyörittelemistä helpottaa, jos kastelet kädet välillä kylmässä vedessä.) Paista lihapullat pannulla kypsiksi.