Pico Maccario Lavignone Barbera d'Asti 2022

Näyte / Cin Cin Vino

Pico Maccario on veljesten Pico ja Vitaliano Maccarion vuonna 1997 perustama viinitila. Se sijaitsee Mombaruzzon kylässä Piemontessa.

Viini on kypsynyt 9 kuukautta terästankeissa ja 4 kuukautta pulloissa.

Pico Maccario Lavignone Barbera d'Asti 2022
DOCG Barbera d'Asti, Italia; Barbera; 16,80 €

Tuottaja Pico Maccario
Maahantuoja Cin Cin Vino

Tuottajan mukaan kirsikkaa, luumua ja punaisia marjoja

Rypäleen mukaan
Barbera: kirsikkaa, luumua ja metsämarjoja, vadelmaa, mustikkaa, anista, lakritsaa, karvasmantelia, orvokkia ja ruusua, tammitettuna suklaata, toffeeta, vaniljaa ja savua; vähän tanniineja ja runsaasti hapokkuutta

Ruokana quesadilla

Lyhyesti: maukas barbera



Kommentit

M: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on tummia marjoja, luumua, mustikkaa ja mustaherukkaa, karpaloa sekä hieman mausteita. Viinin maku on tuoksun tavoin marjainen ja mausteinen, kohtalaisen täyteläinen ja hapokas, tanniineja tuntuu jonkin verran ja ne jäävät lempeästi kutittelemaan ikeniin. Viini on miellyttävän hedelmäinen ja tammikypsytyksen ansiosta pyöristynyt helposti lähestyttäväksi. 

Ruoan kanssa viini sopi hyvin, vaikka chili olikin sille hieman liikaa. Se voisi sopia pastan tai pizzan seuraksi tai ihan sellaisenaan. Arvosanaksi Pico Maccario Lavignone Barbera d'Asti 2022 saa +.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunaista. Tuoksussa on makeaa tummaa marjaa, karhunvatukkaa, mustikkaa, hapankirsikkaa ja hieman mausteita. Täyteläinen, makea maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös hieman luumua. Tanniinisuus on pehmeää ja hapokkuus on lempeää. Jälkimaku on makean marjainen ja mausteinen.

Ruoan kanssa viini kävi muuten hyvin, mutta chili oli viinille hieman liian tulista. Viini voisi sopia pastaruokien, ribsien, hampurilaisten tai lihapatojen seuraksi. Se menee oikein hyvin myös sellaisenaan. Arvosanaksi Pico Maccario Lavignone Barbera d'Asti 2022 saa +.