Maku Brewing Sörkän Helles Lager

Maku Brewing on valmistanut Wotkin'sille uuden Sörkän Helles Lagerin, jonka sanotaan sopivan lähes kaikkien Wotkin's-tuotteiden kyytipojaksi. Oluen seuraksi valikoitui toinen uutuus, Wotkin'sin Marcelino-maustemakkara, joka on puolestaan kehitetty Radio Rockin juontajan Marcen kanssa. 

Maku on tehnyt Wotkin'sille aikaisemmin Sörkän Waalee Pilsnerin ja Wotkin's on tehnyt Makun oluilla maustetut O'Makkaran ja Makumakkaran.

Oluen nimi
Suomi, helles; 5,1 %; 3,50 € Wotkin's Hannuksessa

Panimo Maku Brewing

Etiketin mukaan
Laadukkaat raaka-aineet, intohimo hyviin makuelämyksiin ja tekemisen ilo - siinä resepti, johon Wotkin's on luottanut Sörnäisissä jo 70-luvulta lähtien. Näihin samoihin hyviksi havaittuihin periaatteisiin luottaa myös Maku Brewing, pienpanimo Keski-Uudenmaan sydämessä, joka on valmistanut meille tämän raikkaan kullankeltaisen helles-oluen. Sörkän lager on parhaimmillaan jääkaappikylmänä ja sopii luontevasti lähes kaikkien Wotkin's-tuotteiden kyytipojaksi.

Oluttyypin mukaan
Helles eli "kirkas" on suodatettu vaalea lager. Oluttyyli sai alkunsa Etelä-Saksassa 1800-luvulla ja se on täyteläisempi kuin Pils.

Ruokana Marcelinoa, juustolla täytettyjä ja pekoniin käärittyjä paprikoita ja chilejä.

Lyhyesti: runsaan maltainen helles



Kommentit

M: Maistuu oluelle. Lisäksi taidan olla vanha, kun itse sanoisin "Sörkka" enkä "Sörkkä".

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on maltaisuutta sekä hieman ruohoa ja karamellisuutta. Maku on tuhdin maltainen, hieman yrttinen ja aavistuksen paahtoleipäinen. Katkeruutta on kohtuullisesti ja suutuntuma on melko täyteläinen. Maltaisuus jatkuu pitkässä jälkimaussa.

Etukäteen hieman epäilytti, onko Marcelino vain polttavan tulista, mutta se oli juuri sopivan mausteista.  Sörkän Helles Lager sopi makkaran kanssa erinomaisesti ja toimi myös chilin sekä rasvaisen pekonin kanssa. Se maistuu oikein hyvin myös sellaisenaan ja sopisi hyvin saunaolueksi. Sörkän Helles Lager on tyylipuhdas helles ja saa arvosanaksi +.