Maku Brewing O'Maku Dry Stout ja Wotkin's O'Makkara

Wotkin's on valmistanut uuden O'Makkaran Maku Brewingin kanssa. Tällä kertaa makkarassa on käytetty nesteenä O'Maku Dry Stoutia. Ratkaisu lienee onnistunut, sillä Akateeminen Kiuas-Seura r.y. valitsi O'Makkaran vuoden 2022 parhaaksi salamimakkaraksi.

Edellinen Wotkin'sin ja Maku Brewingin yhteistyö Makumakkara oli maustettu Chinook IPA:lla.

O'Maku Dry Stout
Suomi; stout; 3,9 %; 2,50 € K-Supermarket Lasihytissä

Panimo Maku Brewing

Panimon mukaan O´Maku Dry Stout on osterinpyytäjä kalkkikallioiden reunustamalla lahdella. Kirkon iltakellot kutsuvat, mutta vielä kori ei ole täynnä. Pyytäjä istahtaa rantakivelle kori polvellaan, avaa ryhmyisen simpukan puukolla ja huuhtoo suolaisen herkun alas mustalla oluella.

Oluttyypin mukaan
Stout on tumma pintahiivaoluttyyppi, jonka valmistamisessa käytetään paahdettua, mallastamatonta ohraa. Stoutissa on usein paahteisuutta, suklaata, kahvia ja lakritsaa. 



Ruokana O'Makkaraa ja perunasalaattia

Lyhyesti: paahteinen ja kevyt

Kommentit

M: Paahteinen, melko kevyt. Jotain guinnessmaista, ei ihan samaa kermaisuutta kuitenkaan.

J: Tuoksu on kuiva, kahvinen ja paahteinen, Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös tummaa suklaata ja vähän viikunaista makeutta. Jälkimaussa on lisäksi hieman yrttejä. Kokonaisuus on kevyt, mutta ei vetinen. Olut on yllättävän täyteläinen alkoholipitoisuuteensa nähden.

O'Makkara on lihaisaa ja kohtuullisen mausteista. Rasvaisuutta on sen verran, että makkara on mehukas, mutta se ei kuitenkaan tihku rasvaa. Makkarassa on jokin jännä maku, josta on vaikea sanoa, tuleeko se stoutista vai mausteista.

Olut sopi makkaran kanssa hyvin, kuten saattoi olettaakin. Nuotiolla tai hiilloksella paistettu makkara voisi sopia oluen kanssa vielä paremmin. Olettavasti olut maistuu myös osterien kanssa. Arvosanaksi annan +.