Nokian Panimo Keisari Pint Please Indian Pale Lager

Näyte / Nokian Panimo

Nokian Panimon Pint Please Indian Pale Lager on tehty yhteistyössä Pint Pleasen kanssa. Oluen suunnittelussa on hyödynnetty Pint Pleasen tietokantaa, joka sisältää miljoonia olutarvioita. Ensimmäinen protoversio oli maisteltavana Tampereen Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumassa tämän vuoden toukokuussa. Oluen reseptiä ei tarvinnut juurikaan muokata palautteen perusteella, se piti vain skaalata tuotantomittakaavaan.

Keisari Pint Please
Suomi; Indian Pale Lager; 5,0 %; 30 EBU; 28 EBC; 2,99 € Sellon Prismassa
Humalat: Perle, Citra, Eldorado, Simcoe
Maltaat: Pilsner, Caramel 100

Panimo Nokian Panimo

Panimon mukaan: Halusimme luoda helposti juotavan oluen, joka uppoaa suomalaiseen kansaan niin saunan jälkeen, kuin ruokapöydässäkin. Pint Please India Pale Lager on raikas, hedelmäinen ja upea olut, joka vie sinut trooppisiin tunnelmiin!

Oluttyypin mukaan
India pale lager (IPL) on vahvasti humaloitu lagerolut. Kuten nimestä voi päätellä, se muistuttaa IPA:a, mutta on käytetty pohjahiivalla lagerien tapaan.

Lyhyesti: hedelmäinen lager IPA-twistillä

Kommentit

M: Liian IPA:mainen, IPA on gyyh.

J: Olut on väriltään meripihkaan vivahtavan kullankeltaista. Tuoksussa on sitrusta, greippiä, aprikoosia ja hieman maltaisuutta. Kohtalaisen katkera maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös hedelmäisyyttä ja aavistus hunajaa. Jälkimaku on greippisen katkera ja pehmeän maltainen. Kokonaisuus on raikas.

Suhtaudun eri oluttyylien sekoituksiin hieman ennakkoluuloisesti, kiitos sour IPA -oluiden. Tässä tapauksessa yhdistelmä kuitenkin toimii. Osasyy tähän voi olla se, että pidän sekä IPA:sta että rapsakasta lagerista Pint Please IPL menee hyvin sellaisenaan ja sopinee myös ruokajuomaksi. Arvosanaksi annan +.