-->

23. huhtikuuta 2020

Nokian Panimo Keisari Kesähetki Summer Lager ja Keisari Luomu PilsKesä tulee koronasta huolimatta. Kesän oluttapahtumat on peruttu ainakin heinäkuun loppuun saakka, joten pitää tyytyä maistelemaan oluita kotioloissa.


Keisari Kesähetki Summer Lager (4,2 %; EBU 12) on vaalean kullankeltaista ja aavistuksen sameaa. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa reippaasti. Kevyessä ja raikkaassa tuoksussa on mallasta, viljaa, sitrusta ja kesäheinää. Maku on tuoksun tapaan miedon viljainen ja maltainen, siinä on myös vähän sitrusta. Maltaisuus korostuu hennossa jälkimaussa.

Kesähetki lienee parhaimmillaan saunan jälkeen kesäiltana järven tai meren rannalla. Jos et omista rantamökkiä, voit katsella etiketin järvimaisemaa. Mikäli kaipaat jotain ruokaa tämän oluen kanssa, niin graavilohileipä voisi sopia hyvin.


Keisari Luomu Pils (4,5 %; EBU 26) on tästä vuodesta lähtien hiilineutraali. Oluen valmistuksen aiheuttamien kasvihuonepäästöjen määrä on laskettu ja vastaava määrä päästöoikeuksia on ostettu EU:n päästökauppamarkkinoilta.

Olut on hieman tummemman kullankeltaista kuin Kesähetki. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa jonkin verran. Tuoksu on Kesähetkeä täyteläisempi ja vahvemman maltainen, siinä myös vähän yrttisyyttä. Raikas maku jatkaa maltaisella linjalla. Jälkimaussa on viljaisuuden lisäksi hieman ruohoisuutta, Luomu Pils kävisi hyvin makkaran kanssa.

Molemmat olivat hyviä ja kesäisiä oluita. Omaan makuuni sopi paremmin Luomu Pilsin hieman tuhdimpi aromimaailma.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti