4. lokakuuta 2015

Candialle Ciclope 2010Mikä viini? 
Candialle Ciclope 2010 (50 % Merlot, 40% Sangiovese, 5% Syrah, 5% Petit Verdot; 23,80 € Viinitkotiin.comissa)

Minkä kanssa nautittu? 
Savukylkirisotto

Mitä etiketti lupaa? 
Toscanalaista IGT-luokiteltua viiniä

Mitä rypäleet lupaavat? 
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä
Sangiovese: luumua, kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa, omenaa, orvokkia, kanelia, vaniljaa, paahtoleipää, joskus yrttejä, tomaatin lehtiä ja navettaa
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Petit verdot: nuorena banaania, vanhana orvokkia ja nahkaa

Viini muualla 
Candialle

Muuta
Candialle on suomalaisen Jarkko Peräsen viinitila Toscanan Panzano in Chiantin kylässä. Viinitie kertoo tuottajasta enemmän.  Tätä viiniä on kypsytetty 18 kk ranskalaisessa tammessa. Nimensä se sai silmänsä piikkisianmetsästyksessä menettäneen vahtikoiran Lucan mukaan.

Katso myös
Candialle Chianti Classico 2010

Kommentit 

M: Aluksi viinin tuoksussa on nahkaa, mausteita, maanläheisiä aromeita, luumua ja punaisia marjoja. Ilmaantumisen myötä tuoksu muuttuu mausteisemmaksi ja makeammaksi. Maku on suuntäyttävä, ruokaa vaativan tanniininen, nahkainen, luumuinen ja marjainen ja palvlovinkoiramainen reaktio saa jälleen haluamaan pizzaa. Risoton rasvan, suolan ja juuston kanssa viini toimii, myös muu savustettu liha, prosciutto, kovat juustot tai medium-kypsä pihvi voisivat olla passeleita seuralaisia. Vaikka viini onkin maukas, seurustelujuomaksi se on liian tanniininen. Arvosanaksi se saa +.

J: Aluksi tuoksu oli vahvasti nahkainen. Ilmaantuminen heikensi nahkan tuoksua ja tilalle tuli enemmän karhunvatukkaa, tummia marjoja, maanläheisyyttä ja luumua. Mausta löytyy tummia marjoja, mausteisuutta ja luumua, ehkä jopa aavistus puolukkaa. Tanniineja on sen verran, että seurustelujuomaksi tämä ei sovi. Risoton kanssa viini sopi oikein hyvin, voisi mennä myös lasagnen kanssa. Vähän siinä rajoilla, onko tanniineja tarpeeksi pihviä varten. Hinta-laatusuhde on kohdallaan, joten arvosanaksi tulee 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti