-->

25. tammikuuta 2017

Teerenpeli Goes Smörrebrööd 21.1.2017

Vi skal spise nu

Ravintola Teerenpelissä järjestettiin 21.1. Teerenpeli Goes Smörrebrööd -tapahtuma (25 €), jossa yhdistettiin Teerenpelin oluita Tanskalainen voileipä -ravintolan smørrebrødeihin. Oluita esitteli Teerenpelin Joonas Vepsä ja smørrebrødejä (eli tuttavallisesti smörrejä) Tanskalaisen voileivän Aimo Lindgren.

Etu-Töölössä Cygnaeuksenkatu 5:ssä sijaitseva Tanskalainen voileipä on klassikko: se on perustettu vuonna 1964 ja sen leipälista on pysynyt vuosikymmenien ajan jokseenkin samana.

Kuvassa myös vilaus Teerenpelin savuista Suomi 100 -olutta
Talon Pils + silliä currymajoneesissa -smörre

Ensimmäinen makupari oli silliä currymajoneesissa -smörre ja talon Pils (5,5 %). Sillin ja currymajoneesin yhdistelmä kuulosti aluksi oudolta, mutta toimi yllättävän hyvin. Olut oli maltainen, hedelmäinen ja hieman sitruksinen. Makupari toimi sen ansiosta, että Pils kesti sillin suolaisuuden ja tasapainotti sen rasvaisuutta mukavasti. Talon Pils on tehty paikan päällä Kampin Teerenpelissä eikä sitä ole enää saatavilla sen jälkeen, kun meneillään oleva erä loppuu. Harmillista, sillä tämä oli molempien mielestä paras oluen ja smörren yhdistelmä.Notkea Nipa + porsaanpaistia punakaalin kera -smörre

Seuraavaksi kokeiltiin, miten porsaanpaisti punakaalin kera toimi Notkean NIPA:n (6,6 %) kanssa. (Se siitä ipattomasta tammikuusta sitten.) Olut oli Jussin mielestä hyvää, trooppisen hedelmäinen ja greippinen. Marjut ei ole vieläkään oppinut arvostamaan IPA:n katkeruutta, joten se oli ehkä noin viiden y:n "gyyyyyh". IPA:n katkeruus oli hieman liikaa leivälle, jonka joulukinkkumainen porsaanpaisti oli oikein maukasta. Tämä yhdistelmä oli Jussin mielestä vähiten onnistunut, vaikka erikseen sekä smörre että olut olivat hyviä.

Laiska-Jaakko + paahtopaistia, remouladekastike, piparjuuri ja paistettu sipuli -smörre

Kolmas yhdistelmä oli paahtopaistismörre remouladekastikkeella seuranaan tumma lager Laiska-Jaakko (4,5 %). Tämä yhdistelmä toimi Jussin mielestä erinomaisesti. Remoulade-kastike on Tanskalaisen voileivän oma ja sen resepti on tarkkaan varjeltu salaisuus. Paahtopaisti-smörre on syystäkin asiakkaiden suosikki, sellaisenaan se oli ehdottomasti kaikkein herkullisin leipä neljästä.American Stout + maksapasteija ja kurkkusalaatti -smörre

Viimeisellä smörrellä oli maksapasteijaa mummonkurkuista tehdyn kurkkusalaatin kanssa ja sen seurana American Stout (7,3 %). Olut oli valikoiman tuhdein, sen tuoksussa sekä maussa oli kahvia, tummaa suklaata, paahteisuutta ja vähän taatelia. Smörren kanssa aavistuksen makea olut sopi hyvin, vaikka paahteisuus vähän jyräsikin leivän makua. Myöskin maksapasteijan resepti on suuri salaisuus eikä ihme, sillä se oli jopa maksaruokiin kriittisesti suhtautuvan Marjutin mielestä hyvää, tosin yhdistelmänä tämä oli vähiten Marjutin mieleen.

Summa summarum
Smörret olivat makoisia ja niitä nauttisi oluella käydessään oikein mielellään, sillä yhdistelmät olivat kaikki toimivia ja yllättivät iloisesti curry-silli-maksa-skeptikot. Mielenkiintoista olisi testata smörrejä myös viinin kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti