Mikä viini?
Bai Gorri de Garage 2005 (100 % Tempranillo, n. 20 €, Viini-lehden
klubiviini)
Minkä kanssa nautittu?
Pihvi, lohkoperunat, höyrytetyt kasvikset
Mitä valmistaja lupaa?
Kirsikkaa, hillomaisuutta, yrttejä, leipää, viikunaa, rusinaa, tupakkaa, savua
ja lakritsaa
Mitä rypäle lupaa?
Tempranillo: marjoja, luumua, tupakkaa, vaniljaa, nahkaa, yrttejä
Kommentit
M: Viinin tuoksu on hillomaisen makea ja savuinen. Maku vastaa tuoksun mielikuvaa, viini on hilloinen ja aavistuksen nahkamainen. Tunnustan, että syön pihvini kypsänä, mikä ei ole paras vaihtoehto viinejä ajatellen. Siitä huolimatta viini sopi mainiosti sisäfileepihvin kanssa ja tanniinit huomasi vasta sitten, kun viinipullon loppuja lipitteli ilman ruokaa. Seurustelujuomaksi viini ei sovi, mutta liharuokien kanssa kyllä, ehkä myös mausteinen pata tai kesäinen grilliruoka sopisi sen kanssa.
J: Tuoksussa on herukkahilloa, nahkaa ja aavistus savua. Maku on hilloinen, ei kovin tanniininen. Sopi hyvin pihvin seuraksi. Viinin vahva maku kestää mausteisempaakin ruokaa, kävisi ehkä myös juustojen seuraksi
Viini muualla
Bodega Baigorri (PDF)
Viini-lehden klubiviinit 6/08