12. helmikuuta 2012

Bernard-Massard Auxerrois 2009


Mikä viini?
Bernard-Massard Auxerrois Grand Premier Cru Côtes de Grevenmacher 2009 (100 % Auxerrois; n. 10 € Silja Linella)

Minkä kanssa nautittu?
Ristikkoperunat, levitetty turskafilee

Mitä etiketti lupaa?
Ei mitään

Mitä rypäle lupaa?
Auxerrois Blanc: sitrusta, hedelmää, kukkaisuutta, hapokkuutta, hunajaa

Kommentit

M: Tuoksu on sitruksinen, hetken ilmaantumisen jälkeen myös omenainen. Maku on aluksi makea, myöhemmin sitruksisen kirpeä. Viini on mukavan hedelmäinen ja sopii ihan passelisti kalan kanssa. Se voisi myös olla kesäinen lipittelyviini.

J: Tuoksussa on sitrusta, limeä ja vihreää omenaa. Maku on hapokas ja hedelmäinen. Sopisi hapokkuutensa vuoksi myös rasvaisemman kalan kuten lohen kanssa.

Viini muualla
Bernard-Massard


Leivitetty turskafilee


Turskafilee
Vehnäjauhoja
Kananmuna
Korppujauhoja
Mausteita (suolaa, pippuria, kalamaustetta)

Kierittele filee ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi maustetuissa korppujauhoissa. Paista pannulla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti