21. huhtikuuta 2012

AC/DC Hells Bells Sauvignon Blanc 2011


Mikä viini?
AC/DC Hells Bells Sauvignon Blanc 2011 (100 % Sauvignon Blanc; 14,95 € Alkon tilausvalikoimassa)

Minkä kanssa nautittu?
Vihreä parsa, paistettu lohi

Mitä etiketti/viinilista/maahantuoja/muu lähde lupaa?
Ruohoa ja trooppisia hedelmiä

Mitä rypäle lupaa?
Sauvignon Blanc: yrttejä, pistävyyttä, "kissanpissaa karviaispuskassa"

Kommentit

M: Kun maailmalta kuului viime elokuussa uutisia siitä, että AC/DC lanseeraa omia viinejä, harmitti hieman perheen fanin puolesta, että niitä ei saanut Suomesta. Onneksi ne tupsahtivat Alkon tilausvalikoimaan näinkin pian. Tuoksu on kukkainen, aavistuksen hedelmäinen, siitä löytää ainakin herukan lehtiä ja ehkä aavistuksen nokkosta. Maku vastaa tuoksua ja on myöskin kukkea sekä pirteän hapokas. Parsan kanssa viini kävi erinomaisesti, mutta sopi myös lohen kanssa ja lopun viinin voisi varmaankin lipitellä sellaisenaan. (PS. Missä ne Hells Bellsit soivat? Eivät ainakaan tätä viiniä hörpsiessä.)

J: Heti alkuun pitää valittaa siitä, että AC/DC:n viinit on tehty Uudessa-Seelannissa eikä Australiassa kuten oikein olisi. Ehkä tämä voidaan kuitenkin antaa anteeksi. Viinin tuoksussa on herukan lehtiä, ananasta ja hedelmäisyyttä. Maku on hedelmäinen ja hapokas. Sopi hyvin rasvaisen lohen kanssa hapokkuutensa ansiosta.

Viini muualla
Alko

Parsan keittäminen

Kuori parsa ja leikkaa sen varresta puiseva osa pois. Keitä noin 5-15 min. Itse lisäsin keitinveteen kasvisliemikuution. (Ohuet vihreät parsat kypsyvät muutamassa minuutissa, valkoiset paksut parsat saattavat vaatia vartinkin.)

Paistettu lohi

Kuumenna parilapannu kuumaksi. Sulata kunnon köntsä voita ja lisää sekaan oliiviöljyä. Paista lohi ensin nahkapuoli ylöspäin, kunnes se on noin puoliksi kypsää ja pinta on mukavan rapsakka. Älä liikuta kalaa paistamisen aikana. Käännä sen jälkeen nahkapuoli alaspäin ja vähennä lämpöä. Paista kypsäksi ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti