Mikä viini?
Schloss Johannisberger Riesling Trocken 2010 (100 % Riesling; hinnasta ei
tietoa)
Minkä kanssa nautittu?
Broileria saltimbocca
ja pastasalaatti
Mitä etiketti lupaa?
Perinteitä ja laatua jo 900 vuoden kokemuksella
Mitä rypäle lupaa?
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista
vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, happoja
Kommentit
M: Viinin tuoksussa on sitrusta ja vihreää omenaa. Sen maku on pirteä ja tasapainoinen: sitruksinen, hedelmäinen, samaan aikaan mukavan makea ja hapokas. Broilerin kanssa viini sopi mukavasti, mutta sitä voisi nautiskella sellaisenaankin tai miksei vaikkapa jonkun itämaisvivahteisen ruoan kanssa. Tykkäsin.
J: Tuoksussa on ananasta, omenaa ja sitrusta. Maku on pirteä ja hedelmäinen, jopa aavistuksen makea vaikka kyseessä onkin kuiva viini. Sopi broilerin ja pastasalaatin kanssa, voisi juoda myös sellaisenaan.
Viini muualla
Schloss Johannisberg
Pastasalaatti (suunnilleen neljälle)
ainakin 3-4 dl keitettyä pastaa, esim. fusillia (tai sen mukaan, miten
pastapitoista salaattia haluat)
1-2 ruukkua rucolaa (yksi, jos haluat vain vähän vihreää sekaan tai kaksi, jos
enemmän)
125 g mozzarellaa (tai 250 g pötkylästä maun mukaan)
reilu 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja (tai 200 g purkista maun mukaan)
1/4 tai 1/3 hunajamelonia (tai miltä nyt tuntuu)
kevätsipulin jämät (jos jääkaapissa on)
balsamicoa, mustapippuria
Pilko ainekset, sekoita, mausta aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä, pippurilla ja balsamicolla.