Schloss Johannisberger Riesling Trocken 2010

Mikä viini?
Schloss Johannisberger Riesling Trocken 2010 (100 % Riesling; hinnasta ei tietoa)

Minkä kanssa nautittu?
Broileria saltimbocca ja pastasalaatti

Mitä etiketti lupaa?
Perinteitä ja laatua jo 900 vuoden kokemuksella

Mitä rypäle lupaa?
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, happoja

Kommentit

M: Viinin tuoksussa on sitrusta ja vihreää omenaa. Sen maku on pirteä ja tasapainoinen: sitruksinen, hedelmäinen, samaan aikaan mukavan makea ja hapokas. Broilerin kanssa viini sopi mukavasti, mutta sitä voisi nautiskella sellaisenaankin tai miksei vaikkapa jonkun itämaisvivahteisen ruoan kanssa. Tykkäsin.

J: Tuoksussa on ananasta, omenaa ja sitrusta. Maku on pirteä ja hedelmäinen, jopa aavistuksen makea vaikka kyseessä onkin kuiva viini. Sopi broilerin ja pastasalaatin kanssa, voisi juoda myös sellaisenaan.

Viini muualla
Schloss Johannisberg

Pastasalaatti (suunnilleen neljälle)

ainakin 3-4 dl keitettyä pastaa, esim. fusillia (tai sen mukaan, miten pastapitoista salaattia haluat)
1-2 ruukkua rucolaa (yksi, jos haluat vain vähän vihreää sekaan tai kaksi, jos enemmän)
125 g mozzarellaa (tai 250 g pötkylästä maun mukaan)
reilu 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja (tai 200 g purkista maun mukaan)
1/4 tai 1/3 hunajamelonia (tai miltä nyt tuntuu)
kevätsipulin jämät (jos jääkaapissa on)
balsamicoa, mustapippuria

Pilko ainekset, sekoita, mausta aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä, pippurilla ja balsamicolla.