-->

4. toukokuuta 2013

Geyser Peak Reserve Alexandre Meritage 2006
Mikä viini?
Geyser Peak Reserve Alexandre Meritage 2006 (70 % Cabernet Sauvignon, 13 % Merlot, 9 % Malbec, 7 % Petit Verdot, 1 % Cabernet Franc; 19,98 € Alkossa)

Minkä kanssa nautittu?
Hampurilainen, ranskalaiset, coleslaw-salaatti

Mitä etiketti lupaa?
Marjoja, mausteita, minttua ja setriä

Mitä rypäle lupaa?
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä
Malbec: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa
Petit Verdot: nuorena banaania, vanhana orvokkia ja nahkaa
Cabernet Franc: pippuria, tupakkaa, vadelmaa, viinimarjaa

Kommentit

M: Tämä viini voitti HS:n raadin riistaviinivertailun ja sai ainoana 5/5 tähteä, joten sitä oli hankittava pullollinen. Toukokuussa ajattelimme maistella vain vertailussa pärjänneitä viinejä ja Geyser Peak Reserve Alexandre Meritage sai kunnian olla niistä ensimmäinen, tosin ilman riistaruokaa. Arvelimme, että yhdysvaltalaisen viinin kanssa sopisivat hampurilaiset.

Viinin tuoksu on hillomaisen marjainen ja täyteläinen ja siinä on aavistus savua. Minttuisan vivahteen löytää, kun osaa etsiä. Maku on myöskin makeahkon hillomainen ja täyteläinen, tanniinit puraisevat sopivasti tummien marjojen, kirsikan ja mansikan seasta. Pika pikaa porsastellut hampurilaiset eivät olleet aivan nappivalinta ruoaksi tuhdista jauhelihapihvistään huolimatta, viini olisi kaivannut seurakseen jotain lihaisampaa ja hitaammin nautittavaa - ehkäpä juuri riistaa tai ribsejä sopivasti valmistettuna. Mieleen putkahti myös lahtelaisen Mamma Marian aavistuksen chilinen rusakkopasta... Oikein mainio viini ja oikean ruoan kanssa varmasti vielä mainiompi tuttavuus: ++.

J: Tuoksussa on hilloa, tummia marjoja, mausteita ja aavistus mansikkaa. Maku on hillomainen, hapokas ja tanniininen. Viini ei ollut parhaimmillaan hampurilaisten kanssa, rasvaisempi liharuoka olisi sopinut paremmin. Ei mikään seurusteluviini, vaatii ehdottomasti ruokaa. Arvosana ++

Viini muualla
Alko
Geyser Peak
Helsingin Sanomat

Katso myös riistaviinivertailun kakkonen, Maetierra Dominum QP 2009.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti