8. maaliskuuta 2014

Motörhead Rosé 2010Mikä viini?
Motörhead Rosé 2010 (100 % Shiraz; 14,05 € Motörhead Drinks Shopissa)

Minkä kanssa nautittu?
Parsarisotto ja täytetty possurulla

Mitä etiketti lupaa?
"Hedelmäinen bukee ja aavistus mausteita"

Mitä rypäle lupaa?
Shiraz: tanniineja, marjoja, mausteita, suklaata, kahvia, pippuria, joskus jopa hillomaista marjaisuutta

Kommentit

M: Onko olemassa äijämäinen rosé? Sellainen, jota Lemmykin voisi nauttia uskottavasti? Epäilin, joten oli aivan pakko tilata Motörhead Rosé kokeilua varten. Viinin tuoksu on uhkaavan mansikkainen ja marjainen ja laskee viinin katu-uskottavuutta, mutta maku onkin yllättävän tanniininen ja käy jopa aavistuksen verran ikeniin. Mansikkaisuudesta viini ei kuitenkaan pääse eroon, mutta mitään terästettyä mummon marjamehua se ei kuitenkaan ole. Maultaan se on tuhdimpaa kuin esim. Beringerin Zinfandel  Rosé ja käy hyvin ruoan kanssa. Sellaisenaankin sen voisi nautiskella vaikkapa grillatessa rockmusiikin tahtiin. Arvoitukseksi kuitenkin jää, joisiko Lemmy tätä mielellään... Hinta on postikulujen takia korkeahko, mutta roséksi tämä on mukava tuttavuus, joten plus-miinus-asteikolla viini saa arvosanaksi +.

J: Tuoksussa on vadelmaa, mansikkaa ja hilloisuutta. Maku on ensin makea ja vadelmainen, mutta tanniinisuus tulee pian esiin. Sopi melko hyvin porsaanlihan ja risoton kanssa. Hyvin hankala keksiä, minkä ruoan kanssa tällainen makuyhdistelmä toimisi parhaiten. Voisi sopia kohtuullisen mausteisen thairuoan seuraksi, mutta menisi myös sellaisenaan. Sinänsä ihan hyvä viini, mutta korkeahkon hinnan vuoksi arvosanaksi jää vain +. Jos tätä saisi kympillä per pullo antaisin toisenkin plussan.

Viini muualla
Motörhead Drinks Shop

Possurulla (neljälle)


700-800 g possun ulkofilettä
salviaa
100-150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g savujuustoa
pippuria
sinappia

Leikkaa filee ohueksi levyksi. Levitä levylle salviaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja raastettua savujuustoa. Mausta pippurilla. Kääri filee rullalle, kiinnitä hammastikuilla. Voitele sinapilla. Paista 175 asteessa 45 minuuttia ja 150 asteessa risoton valmistumisen ajan eli noin 20 min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti