Val de Vid Verdejo 2012

Mikä viini?
Val de Vid Verdejo 2012 (100 % Verdejo; 7,90 € Silja Linella)

Minkä kanssa nautittu?
Paistetut ahvenet, uudet perunat, greippi-avokadosalaatti

Mitä etiketti lupaa?
Yrttisyyttä, hedelmäisyyttä, hapokkuutta

Mitä rypäle lupaa?
Verdejo: täyteläinen, aromaattinen, usein pehmeä viini, sitrusta, hunajaa, vanhempana pähkinää

Kommentit

M: Viinin tuoksu on kepeän sitruksinen ja ilmaantumisen jälkeen hedelmäinen ja aavistuksen ananaksinen. Maku on samoin kepeän sitruksinen. Suolaisen ahvenen kanssa viinin makeus ja hedelmäisyys korostuu, kirpeän greipin kanssa taas hapokkuus. Hapokkuutta viinissä riittääkin sopivasti ruoan kanssa, mutta se sopii myös lipiteltäväksi sellaisenaan. Mukana on myös aavistus pähkinää ja öljyisyyttä, mikä antaa maulle ryhdikkyyttä.  

Ei ihme, että tämä on valittu sokkotestissä TallinkSiljan laivan valkoviiniksi, sen verran tasapainoinen kokonaisuus se on, tosin samalla myös aavistuksen yllätyksetön. Varsin kiva kesäinen ruokaviini se kuitenkin on, kun ulkona on +31 astetta lämmintä ja hyvän hinta-laatusuhteen ansiosta viini saa arvosanaksi ++.

J: Tuoksussa on sitrusta ja vihreää omenaa, ehkä aavistus mineraalisuutta. Maku on hedelmäinen ja sitruksinen, hieman öljyinen jälkimaku. Sopi ahvenen seuraksi, mutta kävisi myös rasvaisemman kalan kuten lohen tai nieriän kanssa. Vähän siinä ja siinä menisikö tämä seurustelujuomana, sen verran löytyy hapokkuutta. 

Arvosanaksi annan ++.

Viini muualla
Val de Vid