Vaihtelun vuoksi resepti - ja vain ja ainoastaan resepti. Voileipäkakku on jo lapsuudesta tuttu klassikko, tässä siitä italialaishenkinen versio.
Täyte 1: meetvurstitahna
200 g aurinkokuivatun tomaatin makuista tuorejuustoan. 80 g meetvurstia
1/3 punasipuli
Sekoita tahnaksi esim. sauvasekoittimella.
Täyte 2: kurkkusalaatti
380 g valmista sinappikurkkusalaattia
Täyte 3: kinkkutahna
200 g kinkunmakuista sulatejuustoa
n. 80 g kinkkua
mausteeksi paprikajauhetta
Sekoita tahnaksi.
Pohja
500 g ruisleipää viipaleina, esim. maalaisvuokaa
500 g vaaleaa leipää viipaleina, esim. täysjyväpaahtoleipää
Pohjan kostutukseen pari dl lihalientä
Kuorrutus
200 g creme fraichea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
mausteeksi paprikajauhetta, suolaa, pippuria
Vatkaa creme fraiche vaahdoksi, sekoita mukaan tuorejuusto. Mausta.
Koristeeksi
prosciutto crudoa ja salamia esim. antipastolajitelmasta
kurkkua, kirsikkatomaatteja, hienonnettua punasipulia, rucolaa, parmesania
raasteena tai lastuina
Muuta
24 cm irtopohjavuoka
kelmua
Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Asettele vuoan pohjalle ruisleipäkerros, kostuta. (Alinta kerrosta tarvitsee kostuttaa vähiten.) Lisää meetvurstitahna tasaisesti. Lisää seuraavaksi kerros vaaleaa leipää, kostuta, kurkkusalaatti, kerros ruisleipää, kostuta, kinkkutahna ja päällimmäiseksi kerros vaaleaa leipää. Kostuta. Peitä kelmulla, aseta kakun päälle paino ja anna sen maustua jääkaapissa yön yli.
Seuraavana päivänä tee kuorrutus ja koristele kakku.