4. maaliskuuta 2015

Viron pienpanimoviikot Bryggerissä

Kävimme panimoravintola Bryggerissä syömässä ja tutustumassa 14.3. asti jatkuvien Viron pienpanimoviikkojen antimiin.


Alkuruokana oli jääkellarin lohta ja katkarapu-Skagen sekä saaristolaisleipää murusina. Juomasuositus oli Bryggeri Weizen. Oluen tuoksussa on sitrusta ja banaania, mausta löytyy myös paahtoleipää. Kesäinen olut, joka sopi hyvin alkuruoan kanssa.Pääruoaksi söimme pitkään haudutettua karitsan entrecôtea, rosmariini-punaviinikastiketta ja selleripyreetä. Juomasuositus oli Bryggeri IPA. Oluen tuoksussa on runsaasti havua ja sitrusta sekä hieman toffeeta. Myös mausta löytyy aavistus toffeeta, vaikka maku muuten onkin IPA:maisen katkera. Ensiksi tällainen ruoan ja juoman yhdistelmä epäilytti, sillä oletimme karitsan seuraksi tarjottavan jotain tummaa olutta. IPA sopi kuitenkin hyvin karitsan (joka oli mureaa ja muutenkin erinomaista) kanssa.

Jälkiruoaksi söimme suklaa-porterkakkua ja mallasjäätelöä. Sen kanssa suositeltiin Bryggeri Stoutia. Oluen maussa oli kahvia ja hieman taatelia. Makukin oli kahvinen, myös vähän suklaata löytyi. Jälkiruoka oli hyvää, oluen maku oli hieman vetinen.Sitten päästiin itse asiaan. Hanasta löytyvä Nokturn Black IPA näytti lasissa kahvilta. Tuoksu on kuitenkin voimakkaan havuinen. Myös suklaata ja toffeeta ja löytyy. Maku on havuinen, mukana on hieman suklaata.

Aus Karu Tuleb Spiced Stoutissa tuoksuvat kahvi, siirappi ja neilikka. Samoja aineksia löytää maustakin, jälkimaussa on kahvia. Jotenkin piparkakkuinen maku.

Armastuskiri Ladina-Eestist maustetun IPA:n tuoksussa on havua, katajaa ja hunajaa. Mausta löytyy havuisuutta, hunajaa ja toffeeta, vaikka kokonaisuus onkin katkera.

Verner Meeõlun tuoksussa ja maussa on runsaasti hunajaa. Mausta löytyy myös toffeeta. Raaka-aineena lienee käytetty oikeaa hunajaa esanssin sijaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti