-->

29. maaliskuuta 2013

Il Sole Garganella 2009Mikä viini?
Il Sole Garganella 2009 (100 % Garganega; 9,49 € - luomu!)

Minkä kanssa nautittu?
Siika-avokado-ananas-grillijuusto -salaatti

Mitä Alko lupaa?
Puolikuiva, keskihapokas, pirskahteleva, sitruksinen

Mitä rypäle lupaa?
Garganega: sitrusta, mantelia, mausteita

Kommentit

M: Viinin tuoksu on mahtava, siinä on trooppisia hedelmiä (mangoa, ananasta ja jotain tuttua, josta en saanut kiinni). Viinin maku on hapokasta limsaa, onhan se frizzante. Maku on sitruksinen, mutta tarkemmat aromit tuntuvat jäävän pirskahtelun varjoon. Salaatin kanssa viini sopii hyvin ja voisin kuvitella nappaavani tätä pullollisen picnicille tai grillijuhliin. Koska luomusta saa ekstrapuolikkaan plussaa, tämä viini saa arvosanaksi ++.

Loppukevennyksenä teemaan sopiva Fingerpori.

J: Väri on melko vaalea, tuoksussa on trooppisia hedelmiä ja sitrusta. Maku on hapokas ja sitruksinen, mutta ei kovin voimakas. Ei sovi mausteisen ruoan seuraksi, mutta olisi oiva valinta kesäiselle piknikille. Ei kovin ihmeellinen kokemus, arvosanaksi annan +.

Viini muualla
Alko

Siika-avokado-ananas-grillijuusto -salaatti (kahdelle)


1 siika fileinä (1 filee per nassu)
1/2 tuore ananas (leikkaa neljäksi siivuksi)
1 grillijuusto tai halloumi-juustopala (6 siivua)
1 avokado
vihreää salaattia, korianteria, persiljaa
suolaa, pippuria, sitruunamehua
oliiviöljyä, voita

Paista ensin ananassiivut, sen jälkeen hallouminomaisen juuston siivut ja lopuksi siika (jos siiassa on nahka jäljellä, ota ensin väriä lihapuolelle ja paista sen jälkeen kypsäksi nahkapuoli alaspäin voin ja öljyn sekoituksessa). Mausta siika suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Tee salaatista, avokadosta, korianterista ja persiljasta salaattipeti lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla sekä oliiviöljyllä, asettele ananas- ja juustoviipaleet lomittain pedille ja paistettu siika päällimmäiseksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti