19. kesäkuuta 2015

Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 2013Mikä viini? 
Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 2013 (100 % Pinot Noir; 7,95 € Viking Linella)

Minkä kanssa nautittu? 
Uudet perunat ja kinkku, tomaatti-sipulisalaatti

Mitä etiketti lupaa? 
Vadelmaa, kirsikkaa, mansikkaa, aavistus kahvia ja kaakaota

Mitä rypäle lupaa? 
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa, kukkaista hedelmäisyyttä, vähän happoja ja tanniineja; nuorena mansikkaa ja vadelmaa sekä ruusua, orvokkia ja minttua, kypsytyksen myötä mausteita, paahtoleipää, vaniljaa sekä nahkaa

Viini muualla 
Cono Sur
Viinistä viiniin

Kommentit 

M: Cono Surin viinit ovat aina hinta-laatusuhteeltaan hyviä, joten odotukset olivat korkealla tämänkin viinin suhteen. Sen tuoksu on aluksi kumimainen ja siinä on aavistus mansikkaa. Maku on kesäisen marjainen ja aluksi hieman liian makea omaan makuuni. Samalla viini on myös niin hapokas, että se pärjää jopa kirsikkatomaateille ja kevätsipulille. Se on mansikkaisen marjainen, mutta ilmaantumisen myötä makuun tulee mausteita ja loppujen lopuksi viini on yllättävän täyteläinen pinot noiriksi. Se saattaisi myös sopia piknikille ja ehkä sellaisenaankin lipiteltäväksi, jos pinot noirin kumisuus ja hapokkuus ei haittaa. Alun makeus laski arvosanan nollaan, mutta ilmaantumisen myötä tullut mausteisuus ja lasin vaihtaminen New World Pinot Noirista Old World Pinot Noiriin pelastaa viinin ja lopullinen arvosana on +.

J: Tuoksu oli aluksi hyvin kumimainen. Ilmaantumisen myötä viini muutui marjaisemmaksi ja tuoksuun tuli mansikkaa, vadelmaa ja raparperia. Maku on aluksi hapokas, mutta muuttuu pian makean marjaiseksi. Sopi sinappisen kinkun ja jopa sipulin sekä tomaatin kanssa. Vähän siinä rajoilla menisikö sellaisenaan seurustelujuomana. Sopii hyvin kesäviiniksi. Hintaansa nähden erinomainen pinot noir, arvosanaksi annan ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti