Nokian Panimo Keisari Mexican Lager

Näyte / Nokian Panimo


Nokian Panimo lähetti kevään uutuustuotteita, kiitos jälleen kerran! Niistä ensimmäisenä maisteltavaksi valikoitui Keisari Mexican Lager.  Oluessa on käytetty meksikolaista panimohiivaa ja ohran lisäksi maissia.

Keisari Mexican Lager
Suomi; lager; 4,5 %; 18 EBU; 2,99 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Nokian Panimo

Panimon mukaan
¡Ay Caramba! Tortillat törtörölle ja quesadillat tulille, kevään uutuus Keisari Mexican Lager huuhtelee tulisimmankin keittiön tainnutusyritykset viileän ihanaan auvoon. Raikas janonsammuttaja tilanteeseen jos toiseenkin. Gluteeniton, meksiko-tyyppinen, kevyt lager-olut. Pilsner-, maissi- ja Munich light -maltaiden keveys täydennettynä maltillisella humaloinnilla (Perle, Amarillo ja Citra) saavat aikaan mukavan suutuntuman ja miellyttävän kansainvälisen tunnelman.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja. 

Ruokana quesadilla

Lyhyesti: kevyt ja raikas lager

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksu on vahvan maltainen, ja lisäksi siinä on ruohoa ja hieman yrttisyyttä. Raikas, kevyen katkera maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on hieman maissin tuomaa makeutta. Jälkimaun voimakkain aromi on maltaisuus. Kokonaisuutena olut on kevyt, mutta ei vetinen.

Mexican Lager kävi oikein hyvin quesadillojen kanssa. Se sopisi varmasti muunkin texmex-ruoan kanssa ja maistui hyvin myös sellaisenaan. Arvosanaksi annan +.