Nokian Panimo Keisari Golden Pilsner

Näyte / Nokian Panimo


Nokian Panimo lähetti näytteet kevään uutuusjuomista. Tällä kertaa maisteluun pääsi uutuusolut Keisari Golden Pilsner, aikaisemmin on arvioitu Keisari Mexican Lager.

Keisari Golden Pilsner
Suomi; pilsner; 4,5 %; 40 EBU; 3,45 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Nokian Panimo

Panimon mukaan
Sammumattoman janon sammuttaja. Keveydestään huolimatta oluiden peruskallio, jonka ryhdikkääseen runkoon voi huoletta nojata. Vaalea mutta vaaraton viettelijä. Ihastuttava seuralainen yksin tai yhdessä. Gluteeniton, raikas ja vaalea lagerolut suomalaiseen makuun. Maltaina perinteisen pilsnermaltaan lisäksi Golden ale ryhtiä tuomaan. Humalat Perle ja Saazer antavat keskieurooppalaista makutuntumaa.

Oluttyypin mukaan
Pils(ner) on tšekkiläisestä Pilsenin kaupungista alun perin kotoisin oleva pohjahiivaolut. Pils on yleensä voimakkaasti humaloitu ja väri vaihtelee vaaleasta kullankeltaiseen.

Lyhyesti: maltainen ja raikas pilsner

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on mallasta, yrttisyyttä, ruohoa ja keksiä. Maku toistaa tuoksun aromeja. Katkeruutta on kohtalaisesti ja suutuntuma on melko täyteläinen. Pehmeässä jälkimaussa on mallasta ja aavistus greippiä. Kokonaisuus on raikas.

Golden Pilsner on maukas ja konstailematon pilsner, tykkäsin. Arvosanaksi annan +. Kahdesta maistetusta uutuusoluesta pidin aavistuksen verran enemmän Keisari Mexican Lagerista.