-->

28. helmikuuta 2019

Pienpanimoiden taidonnäytteet Alkon mediapruuvissa 15.2.2019

Alkon mediapruuvissa oli tarjolla laaja kattaus oluita, joiden teemana oli pienpanimoiden taidonnäytteet. Jussi raportoi pruuvikokemukset.


Aloitetaan pruuvin kolmesta parhaasta oluesta, jotka olivat kaikki stouteja. Ruosniemen Vuorineuvos Salted Caramel Stout (9,5 %; 5,41 €) oli aromeiltaan merisuolainen, toffeinen, vaniljainen ja paahteinen. Makeassa maussa oli toffeen ja viikunan lisäksi myös hieman mansikkahilloa. Paahteisuus ja suola tasapainottivat makeutta mukavasti.

Humaloven ja englantilaisen Atom Beersin yhteistyöolut Humalove & Atom Virgo Mexican Spiced Double Stout (8,0 %, 6,42 €) oli Vuorineuvosta mausteisempi, sen aromeissa oli kahvin ja vaniljan lisäksi chiliä ja kardemummaa. Mausteisuus pysyi kuitenkin kohtuuden rajoissa ja chilistä tuli miellyttävä, lämmin jälkimaku.

Mufloni Kauramoottori Imperial Oatmeal Stout (10 %; 4,88 €) oli kahvinen, paahteinen, luumuinen, hieman lakritsainen ja maitoinen. Maku oli täyteläinen ja jälkimaku kääntyi lakritsan suuntaan muiden aromien jäädessä taustalle. Olut ei ollut yhtä intensiivinen kuin kaksi edellistä, mutta silti oikein maukas.


Malmgård Vintage Imperial Stout (9,2 %; 5,91 €) oli tuoksultaan paahteinen, ruisleipäinen ja kahvinen. Tuoksu oli näistä aromeista huolimatta melko mieto. Makeassa maussa oli kahvin lisäksi yrttisyyttä, luumua ja viikunaa. Muuten hyvä olut kaipaisi kuitenkin jonkinlaista lisäpotkua.

Mustan Virran Tott Double IPA (8,5 %; 3,99 €) oli aromeiltaan pähkinäinen, trooppisen hedelmäinen, havuinen ja kevyen greippinen. Maku kallistui enemmän katkeruuden kuin hedelmäisyyden suuntaan. Oikein hyvä tupla-IPA.

Maku West Coast IPA (6,4 %; 3,99 €) tarjosi tuoksussaan trooppista hedelmää, keksiä ja sitrusta. Maku oli puolestaan appelsiininen, havuinen ja hieman sitruksinen. Katkeruutta on 90 EBU:n verran eli kymenlaaksolaisittain ilmaistuna olut on katkeraa kuin elämä. Tämä toimii varmasti IPA:n ystäville.


Fiskarsin Will O' Wisp Wild Berry Sour (5,2 %; 4,63 €) oli hyvin marjainen. Tuoksussa ja maussa oli ruusunmarjaa ja vadelmaa jälkimaun ollessa karpaloinen. Marjojen lisäksi aromeissa oli mallasta, greippiä ja yrttisyyttä. En ole kovin suuri hapanoluiden ystävä, mutta pidin tästä. Vannoutuneet hapanoluiden ystävät sen sijaan saattavat pitää tätä liian laimeana.

Kakola Lauha Imperial Stout (9,0 %; 7,31 €) on Kakola Brewing Companyn ensimmäinen maanlaajuisesti saatavilla oleva olut. Aromeiltaan olut oli rukiinen, kahvinen, kinuskinen ja tumman suklainen. Ehkä pitää kesällä ottaa juna Turkuun ja käydä tutustumassa panimon tuotteisiin tarkemmin.

Kuivahumaloitu Suomenlinnan Wrede Brown Ale (6,5 %; 4,53 €) tarjosi tuoksussaan oli mallasta, pähkinää, toffeeta ja viikunaa. Katkerahkossa maussa oli myös hieman siirappisuutta. Nimensä olut on saanut Fabian Casimir Wredeltä, joka oli Suomenlinnan päämajamestariluutnantti 1700-luvulla. Pidin paljon.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti