-->

4. huhtikuuta 2020

Domdechant Werner Hochheimer Hölle Riesling Kabinett Trocken


Domdechant Werner Hochheimer Hölle Riesling Kabinett Trocken 2014
Rheingau, Saksa; 100 % Riesling; 13,90 € Silja Linella vuonna 2015

Tuottaja Domdechant Werner

Etiketin mukaan Deutscher Prädikatswein

Rypäleen mukaan
Riesling: sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana paistettu kuha ja perunasose

Lyhyesti: kiva Kabinett-riesling

Kommentit 

M: Kirkkaan sitruunankeltaisen viinin tuoksussa on houkuttelevasti sitrusta ja persikkaa sekä pieni aavistus petroolia ja hunajaista makeutta. Viinin maku on hapokas, toisaalta siinä tuntuu hedelmäistä makeutta ja toisaalta sitruunasorbettimaista kirpeyttä. Toisaalta viini maistuu kuivalta ja kielelle jää sitruunaista hapokkuutta, toisaalta sen persikkaisuus ja päärynäisyys saavat sen tuntumaan makealta - ilmeisesti sokeria ei kuitenkaan ole ainakaan mainittavasti, sillä googlettamalla tarkkaa määrää ei löydy ja viinin nimessä on sana Trocken - kuiva. Viini on tasapainoinen ja mukavasti kehittynyt, kaiken kaikkiaan oikein mukava sunnuntai-illan viini.

Ruoan kanssa viini käy hyvin ja se maistuu sellaisenaankin. Vuodet ovat tehneet sille hyvää, sillä pari vuotta sitten äyriäisvadin kanssa nauttimamme pari vuotta tuoreempi vuosikerta ei tehnyt näin hyvää vaikutusta. Arvosanaksi hurmaava risukka saa ++.

J: Viini on kirkasta ja väriltään sitruunankeltaista. Tuoksussa on kypsää sitrusta, persikkaa, kypsää ananasta, mineraalisuutta ja hieman petroolia sekä ananasta. Maussa on aluksi kirpeää, hapokasta sitrusta, mutta tuoksun makeat aromit muuttuvat pian hallitseviksi. Jälkimaku on sitruksinen ja mineraalinen, siinä on myös vähän päärynää. Viinin lämmetessä sen aromit muuttuvat makeammiksi ja niihin tulee myös trooppista hedelmää.

Ruoka olisi kaivannut hapokkaampaa viiniä, koska sen valmistuksessa oli käytetty runsaasti voita, vaikka ei tämä nytkään mikään huono yhdistelmä ollut. Jokin hieman mausteisempi ruoka olisi varmaan sopinut paremmin viinin makeuden kanssa. Viini menisi myös sellaisenaan seurustelujuomana. Erinomainen riesling saa arvosanaksi ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti