-->

16. huhtikuuta 2020

JaskanKaljat Livetasting - Salama Brewing Co. 10.4.2020


JaskanKaljat järjesti virtuaalisen oluttastingin, jossa maisteltiin kolme Salama Brewing Companyn olutta. Tastingin juomat piti hankkia itse. Ne sai tilattua kätevästi Salaman verkkokaupan kautta ja noudettua panimokaupasta. Itse tasting hoidettiin JaskanKaljojen YouTube-kanavan kautta.


Ensimmäinen olut oli Equilibrium Hazy Pale Ale (4,9 %; 5,00 €), jonka Dr. Manhattan -henkisen kansitaiteen on tehnyt Ville Saarikoski. Oluen tuoksussa oli trooppista hedelmää, appelsiininkuorta, mandariinia ja kypsää greippiä. Rapsakan raikas maku toisti tuoksun aromeja, siinä oli myös hieman sitrusta ja aavistus minttua sekä korianteria. Tämä kesäinen olut oli oma suosikkini.


Toinen olut Suomen Suosituin Beer Banana Lime Sour (5,0 %; 5,00 €) on tehty yhteistyössä Kasper Strömmanin kanssa ja hän on taiteillut myös etiketin. Banaani päätyi ainesosaksi, koska Kasperin mukaan se kuvaa häntä parhaiten ihmisenä. Kyseessä on nyt jo loppuunmyyty erikoiserä.

Oluen happamassa tuoksussa oli runsaasti banaania ja vähän sitrusta. Maku toisti tuoksun aromeja, mutta oli tuoksua pehmeämpi. Banaaninen jälkimaku oli hieman makea. Aromeissa oli myös ripaus suolaisuutta. Ironisesti olut ei kuitenkaan ollut tastingiin osallistujien suosikki. Itsekään en ole niin suuri banaanin ystävä, että olisin tähän tykästynyt.


Viimeinen olut oli Razzie Passion Imperial Berliner Weisse (8,0 %; 7,00 €), jossa etiketti lupaa olevan kirsikkaa, vadelmaa, passiohedelmää ja vaniljaa. Kansitaiteen on tehnyt Ville Saarikoski.

Oluen tuoksussa oli runsaasti vadelmaa, passiohedelmää ja vähän kirsikkaa. Vanilja jäi muiden aromien jalkoihin. Olutta kuvattiin termillä "mummon rapsakampi marjamehu", mikä kuvasi sitä oikein hyvin. Tämä oli mielestäni toiseksi paras maistetuista oluista ja tastingin osallistujien suosikki.


Jaskan kissa Teppo kävi välillä etsimässä tastingin ajaksi syrjään siirrettyä kiipeilypuutaan, ja meillä Zicokin kävi ihmettelemässä mitä tapahtuu. Kissamaisia häiriöitä lukuun ottamatta tasting sujui ongelmitta eikä kuvan- tai äänenlaadussa ollut ongelmia. Kommentointi sujui näppärästi YouTuben kautta, tosin kommentit eivät ilmeisesti jääneet talteen.

Seuraava JaskanKaljat Livetasting on 17.4., jolloin aiheena on Tornion Panimo. Salama Brewing-tastingin voi katsoa jälkikäteen YouTubesta:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti