Prošek Jakov

Mikä viini?
Prošek Jakov (Maraština, Debit, Trbljan; ostettu Kroatiasta)

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä etiketti lupaa?
Prošek on dalmatialainen makea jälkiruokaviini, joka valmistetaan paikallisista rypäleistä. (Proseccon kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.)

Kommentit

M: Tokajimainen jälkiruokaviini, joka muistuttaa myös viiniklubissa maisteltua vin santoa. Väri on kaunis meripihka, tuoksu rusinainen, maku makeahko ja aavistuksen kirpeä. Mieleen tulevat myös luumut ja ajatus siitä, että viini saattaisi sopia jouluisten torttujen ja kakkujen kanssa.

J: Viinin värissä on kuparia ja meripihkaa, tuoksussa on vahvasti rusinaa. Maku on makea, kannattaa ehkä juoda viileänä eikä lämpimänä. Prošek on vanha viinilaji, legendan mukaan Rooman keisari Diocletianus tykästyi prošekiin luovuttuaan keisarin virasta vuonna 305 ja muutettuaan Splitiin viettämään eläkepäiviä.

Viini muualla
Vinoplod vinarija Šibenik