28. tammikuuta 2012

Madirazza Plavac Mali Barique 2007


Mikä viini?
Madirazza Plavac Mali Barique 2007 (100 % Plavac Mali; Kroatian tuomisia)

Minkä kanssa nautittu?
Saslik, peruna-sipuli-suolakurkkupaistos, paistetut tomaatit

Mitä etiketti/viinilista/maahantuoja/muu lähde lupaa?
Google-kääntäjän avulla selviää seuraavaa: Plavac Mali Barrique Madirazza on hyvin monimutkainen ja vaativa tuoksu yhdistetään täyden valikoiman aromit. Kypsä ja hieman makea aromi luumuhilloa ja paistetaan kirsikka Base tuoksu, ja heitä ympäröi kuivattuja viikunoita, vanilja, neilikka, musta tee, ja lievä annos kahvia. Maku on myös hyvin rikas, erinomainen tasapaino voiman ja valon juoda, hieman makea aluksi, kiitos lievä happoa ja erittäin vahva alkoholi, joka tukee vaikutelmaa makeutta.Viini on vankka ikääntymisen mahdollisuudet ja juuri läpi vuoden, varastoida hyvissä olosuhteissa olla paras.

Mitä rypäle lupaa?
Plavac Mali: karhunvatukkaa, tummaa kirsikkaa, pippuria ja mausteita, tanniineja. (Plavac Mali on Zinfandelin, kroatiaksi Crljenak Kaštelanski, ja Dobričić-rypäleen risteytys ja sen nimi viittaa köynnöksen tuottamiin pieniin sinisiin rypäleisiin).

Kommentit

M: Viini on aluksi hiilihappoista ja pirskahtelevaa jopa niin, että hetken epäilen korkkivikaa. Ilmaantuminen auttaa. Tuoksussa on tummia marjoja ja mausteita, maku on pirskahtelevuuden alla hedelmäisempi, mausteinen, tanniininen. Saslikin ja suolakurkkujen kanssa viini sopii hyvin, mutta ruoan jälkeen sitä ei tee mieli enää lipitellä. Oi Kroatia, voisin kyllä palata, mutta en viinien takia - enkä suklaa-makaronikakun.

J: Heti avaamisen jälkeen viini vaikutti käyneeltä marjamehulta. Tuoksu ja maku paranivat, kun viinin antoi ilmaantua lähes tunnin. Tuoksussa oli viinimarjahilloa, mausteita ja aavistus luumua. Maku oli hyvin hapokas ja mehumainen. Ruoan kanssa viini sopi kuitenkin yllättävän hyvin.

Viini muualla
Madirazza (kroatiaksi)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti