7. tammikuuta 2012

Peter Lehmann of the Barossa Classic Riesling 2010


Mikä viini?
Peter Lehmann of the Barossa Classic Riesling 2010 (100 % Riesling; n. 10 € Silja Linella)

Minkä kanssa nautittu?
Porsasta bambunversokeitossa (resepti Niramon Thanuddhanusilp: Kin a-roi du suay - thaimaalainen kotiruoka)

Mitä etiketti lupaa?
Sitrusta ja kukkaisuutta

Mitä rypäle lupaa?
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Kommentit

M: Viinistä viiniin -kirjassa viini sai hyvät arviot, joten ostimme sitä jouluristeilyltä. Kuvauksen mukaan se vaikutti sopivan thairuoan kanssa, vaikkakin monessa paikassa vihjailtiin, että thairuoan kanssa viini ei välttämättä sovi. Kyllä tämä thaipossun kanssa passasi - yhtenä syynä saattaa hyvinkin olla se, että bambuversokeitto ei ollut kovin mausteista tai tulista. Reseptissä ei ollut chiliä lainkaan, mutta lisäsimme sitä itse.

Viini tuoksuu hedelmäiselle ja raikkaalle, sen tuoksussa on ananasta ja rieslingin petroolisuutta. Maku on raikas, sopivan hapokas ja sitruksinen, tasapainoinen ja mukava. Ruoan kanssa viini sopi hyvin ja ruoan jälkeen myös sellaisenaan. Thaikeitto oli maukasta ja sopi talviseen iltaan, mutta tätä viiniä voisi lipitellä kesälläkin.

J: Tuoksu on raikas ja hedelmäinen, mukana aavistus ananasta ja limeä. Maku on hapokas ja sitruksinen. Sopi hyvin keiton kanssa. Pirteä viini, jota voisi juoda kesällä ihan sellaisenaankin.

Viini muualla
Peter Lehmann

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti