Mikä viini?
Wieninger Grüner Veltliner Leicht und Trocken 2007 (100 % Grüner Veltliner;
ostettu taannoin Wienistä)
Minkä kanssa nautittu?
Wieninleike, perunasalaatti
Mitä etiketti lupaa?
Keveyttä, maukasta hedelmäisyyttä, mausteisuutta
Mitä rypäle lupaa?
Grüner Veltliner: sitrusta, persikkaa, mahdollisesti pippuria,
mineraalisuutta
Kommentit
M: Viinin tuoksussa on ruohoa ja öljyistä mineraalisuutta. Mineraalisuus jatkuu maussa, jossa on myös omenaa ja hedelmäisyyttä. Vaikka etiketissä lukeekin "trocken", viini ei ole natisevan kuiva, vaan pirteän hapokas ja sopii hyvin schnitzelin kanssa. Oikein mainio matkamuisto.
J: Tuoksussa on sitrusta, omenaa ja ruohoa. Maku on hapokas, omenainen ja öljyinen.Sopi hapokkuutensa ansiosta hyvin perunasalaatin kanssa.
Viini muualla
Wieninger
Wieninleike
Ihan aito schnitzel tehdään vasikasta (vom Kalb), mutta Wienissä tarjottiin myös wienerschnitzelinomaista possusta tehtyä leikettä (Wiener Schnitzel vom Schwein), joten siihen mekin päädyimme.
Possunfileetä
Vehnäjauhoja
Korppujauhoja
Kananmunaa
Suolaa, pippuria
Sitruunaa lohkoina
Nuiji filee ohueksi ja kieritä se ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla. Tarjoile sitruunalohkon kanssa.
Perunasalaatti (reilu annos kahdelle)
4-5 keitettyjä perunoita
2 suolakurkkua
200 g herneitä (pakaste tai purkki käy)
1 sipuli (tai kevätsipulia)
majoneesia
sinappia
valkosipulijauhetta
mustapippuria
Pilko kylmät, keitetyt perunat, sipuli ja suolakurkku. Sekoita herneiden kanssa. Sekoita majoneesi (noin 3-4 rkl, jos et halua kovin majoneesissa lilluvaa salaattia), sinappi (1 rkl tai maun mukaan) ja muut mausteet. Sekoita kaikki aineet, anna maustua kylmässä. Tarkista maku, tarjoile.