Quinta das Setencostas 2010

Mikä viini?
Quinta das Setencostas 2010 (Castelão, Camarate, Tinta Miúda, Preto Martinho; 9,98 €)

Minkä kanssa nautittu?
Poronkäristys, perunasose, puolukat

Mitä etiketti lupaa?
Tammitynnyriä ja poikkeuksellisia olosuhteita

Mitä rypäleet lupaavat?
Castelão: rustiikkinen, metsämarjoja tai hedelmäisyyttä maaperän mukaan, punaherukkaa, luumuhilloa, nuorena kovia tanniineja, jotka pehmenevät ajan myötä, happoja
Camarate (Castelão Nacional): pehmeitä, vähähappoisia viinejä, käytetään sekoituksissa pehmentämään makua
Tinta miúda (Graciano, Morrastel): aromaattinen,  mulperipuun hedelmää, tummia marjoja, kirsikkaa, luumua
Preto martinho (Trincadeira, Tinta Amarela): vadelmaa, karhunmarjaa, yrttejä, pippuria, mausteita, kukkaisuutta

Kommentit

M: Tuoksu on hilloinen, maanläheinen ja mausteinen. Maku on täyteläinen, jonkin verran tanniininen ja samalla myös hapokas, hilloinen, siinä on puolukkaa, karpaloa, luumua ja nahkaa. Oikein mainio, tämä viini ei ole turhaan Viini-lehden Vuoden viini 2014 -listalla. Viinissä on aavistus rustiikkisuutta ja samaan aikaan se on tasapainoinen ja maukas. Poronkäristyksen kanssa se sopi ihan passelisti varsinkin sen jälkeen, kun ruokaan lisäsi hieman suolaa. Ruokaa viini kaipaakin seurakseen, seurustelujuoma se ei ole. 

Valitsimme viinille Riedelin Vinum-sarjan Shiraz-lasin, joka olikin oikea valinta, minkä osoitti pikainen vertailu saman sarjan Tempranillo-lasien kanssa. Tempranillo-lasissa viini tuoksui lähinnä tupakkaiselle ja maistui mehumaiselle. 

Edullisen hintansa ansiosta viini saa arvosanaksi +++.

J: Tuoksussa on nahkaa, tummia marjoja, puolukkaa, luumua ja aavistus vaniljaa. Maku on täyteläinen ja mausteinen, aluksi hilloinen ja sitten hapokas. Sopi oikein hyvin poronkäristyksen kanssa. Voisi sopia esimerkiksi karjalanpaistin kanssa. Tämä ei ole pihviviini, mutta saattaisi mennä BBQ-maustetun grilliruoan kanssa. 

Hintaan nähden viini on niin hyvä, että annan arvosanaksi +++.

Viini muualla
Alko
Casa Santos Lima
Viinistä viiniin