2. toukokuuta 2015

Stefano Accordini Acinatico Red Amarone della Valpolicella Classico 2007Mikä viini? 
Stefano Accordini Acinatico Red Amarone della Valpolicella Classico 2007 (rypäleet ehkä corvina, Rondinella, Molinara; n. 40 € Silja Linella)

Minkä kanssa nautittu? 
Risotto ja entrecôte

Mitä etiketti lupaa? 
Perinteitä ja jännittävää makua

Mitä rypäle lupaa? 
Rypäleitä voi arvailla, koska Google-fu ei toiminut kovin hyvin. Paras arvaus on seuraava:
Corvina: mietoa hedelmäisyyttä, hapokkuutta, aavistus karvasmantelia ja hapankirsikkaa, mansikkaa ja pähkinää
Rondinella: kirsikkaa, mansikkaa, karvasmantelia
Molinara: hapokkuutta, kukkaisuutta

Viini muualla 
Stefano Accordini

Muuta
Amarone on kuivatuista rypäleistä valmistettu viini. Lue lisää: Etiketti - rypäleestä viiniksi: Veneton alueen erikoisuus, Amarone

Kommentit 

M: Parin tunnin ilmaantuminen teki viinille hyvää. Ilmaantumisen jälkeen se sai ryhtiä ja makua. Tuoksu on mausteinen, rusinainen ja viikunainen, maku täyteläinen ja makeahko, mausteinen ja luumuinen. (Melkein tekisi mieli verrata sherryyn.) Ilmaantumisen myötä maku muuttuu mehumaisemmasta tanniinisemmaksi ja täyteläisemmäksi. Tämä on pimenevien syysiltojen lohtuviini, jota voi nautiskella sateen ropistessa ikkunaan, kun lautasella on maukasta suolaista ja rasvaista liharuokaa. Arvosanaksi viini saa +.

J: Heti avaamisen jälkeen maku ja tuoksu olivat hyvin marjaisia. Kummastakin löytyi herukkaa, mustikkaa ja boysenmarjaa. Ilmaantumisen myötä tuoksuun tuli viikunaa, rusinaa, mausteisuutta ja herukkahilloa. Mausta löytyy viikunaa, luumua, taatelia ja mausteisuutta. Tanniineja on melko paljon. Tällainen viini vaatii ehdottomasti ruokaa seurakseen. Sopi pihvin ja risoton kanssa, voisi mennä myös esimerkiksi lasagnen seuraksi. Monitahoinen ja vahva viini. Arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti