Matiesen Valge Vein 2010

Mikä viini?
Matiesen Valge Vein 2010 (50 % Sauvignon Blanc, 30 % Colombard, 20 % Ugni Blanc; 7,80 € Viron juomakulttuurimuseossa)

Minkä kanssa nautittu?
Paistettu lohi ja parsa, kananmuna-avokado-salaatti

Mitä tuottaja lupaa?
Kevyt ja raikas, kukkaisa ja sitruksinen

Mitä rypäle lupaa?
Sauvignon Blanc: kuivia ja hapokkaita viinejä, yrttejä, pistävyyttä, nokkosta, karviaista, herukkaa, "kissanpissaa karviaispuskassa", kasvuolosuhteiden mukaan aromeja ruohosta trooppisiin hedelmiin
Colombard: hapokkuutta, limeä, persikkaa, nektariinia, sitrusta, mineraalisuutta
Ugni Blanc (Trebbiano): suosittu rypäle sekoitteissa, neutraali; sitrusta, hedelmää, mantelia, kvitteniä, hapokkuutta, joskus pihkaa

Viini muualla
Luschier & Matiesen

Kommentit

M: Viinin tuoksu on raikas, herukkainen ja hedelmäisen sitruksinen. Maku on täyteläinen, pirteän hapokas, jonkin verran sitruksinen ja herukanlehtinen. Ruoan kanssa viini sopii hyvin, se on riittävän hapokas lohen kanssa, mutta sen kanssa voi myös vaellella Viron juomakulttuurimuseossa. Maku on kesäisen pirteä, mutta kuitenkin öljyisempi kuin kesäisimmissä rieslingeissä. Mukava, täyteläisen hedelmäinen käyttöviini, joka saa arvosanaksi museokäynnin ja taustatarinansa ansiosta +.

J: Tuoksussa on herukkaa, karviaista, sitrusta ja hedelmäisyyttä. Maku on hedelmäinen, herukkainen ja mineraalinen. Hapokkuutta on vain vähän. Sopi rasvaisen lohen kanssa hyvin. Kävisi myös seurustelujuomaksi, mutta ei menisi minkään kovin mausteisen ruoan kanssa. Ihan mukava perusviini, alhaisen hinnan ansiosta arvosanaksi tulee +.