-->

9. toukokuuta 2016

Highland Park -tasting Teerenpelissä 3.5.2016

Kampin Teerenpelissä järjestetyssä tislaamotastingissa oli tällä kertaa tarjolla Kirkwallissa Orkneysaarilla sijaitsevan Highland Parkin viskejä. 20 € hinnalla pääsi maistamaan kolmea viskiä, joista yksi oli hieman muita kalliimpi.Ensimmäinen viski oli Highland Park 12 Year Old Single Malt, joka löytyy Alkon valikoimista. Väri oli tumman kultainen. Useista muista tislaamoista poiketen Highland Park ei värjää viskejään millään lailla, vaan värit ovat kokonaan peräisin kypsyttämiseen käytetystä tynnyreistä, tämän viskin kohdalla espanjalaisista sherrytynnyreistä. Tuoksussa oli vaniljaa, hunajaa, punaisia hedelmiä ja häivähdys luumua. Maussakin oli vaniljaa ja hunajaa, joita täydensivät pähkinäisyys ja kevyt savuisuus.

Toinen viski oli Highland Park Harald, joka on osa Warrior-sarjaa. Kyseisen sarjan kaikki viskit on nimetty viikinkikuninkaiden mukaan. Harald on saanut nimensä Harald Kaunotukalta, joka valloitti Orkneysaaret vuonna 875. (HBO:n Viikingit-sarjan neljännellä kaudella Harald Kaunotukkaa näyttelee muuten Peter Franzén.) Viskissä ei ole ikämerkintää, mutta siihen on käytetty vähintään 13 vuotta vanhaa viskiä, josta puolet on kypsytetty espanjalaisessa sherrytynnyrissä ja puolet amerikkalaisissa tynnyreissä. Viskin tuoksussa oli vaniljaa, hunajaa, sitrusta, keksiä ja inkivääriä. Maussa oli vaniljaa ja sitrusta. Jälkimaussa oli vaniljaa, hunajaa ja hedelmäteetä. Haraldia ei ole Alkossa, sitä myydään vain lentokentillä ja ruotsinlaivoilla.

Illan kolmas viski ja päätähti oli Highland Park Ice Edition 17 Year Old Single Malt. Viski saapui Alkon tilausvalikoimaan 2.5., joten tastingissa sitä pääsi maistamaan ensimmäisten joukossa. Nimestä huolimatta viskiä ei ole tarkoitus juoda jäiden kanssa. Nimi viittaa Ymir-jääjättiläiseen, joka oli skandinaavisessa mytologiassa ensimmäinen elävä olento. Viskiä on kypsytetty vähintään 17 vuotta Bourbon-tynnyreissä, joihin on vaihdettu osittain uutta tammea. Väriltään viski muistutti tummaa olkea. Tuoksussa oli vaniljaa, sitrusta, hunajaa, ananasta, aprikoosia, hedelmäisyyttä ja banaania. Maku oli makea, siinä oli vaniljaa ja kookosta. Jälkimaussa oli lisäksi mausteisuutta. Tätä viskiä on tehty vain 30 000 pullon kertaerä, joten hinta on sen mukainen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti