Mikä viini?
Candialle Toscana Rosato 2015 (100 % Merlot; 14,95 € Viinitkotiin.comissa)
Minkä kanssa nautittu?
Pekoni-juusto-kevätsipuli-raviolit ja pestokastike
Mitä etiketti lupaa?
IGT-laatuluokituksen viiniä
Mitä rypäle lupaa?
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus
myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä
Viini muualla
Candialle
Kommentit
M: Viinin väri on kaunis puolukanpunainen, ei mikään hempeä pinkki. Tuoksu on vadelmainen, mansikkainen ja mansikkamehuinen. Maku ei ole hempeä sekään, vaan runsas, hapokas, mansikkainen ja puolukkainen, tanniinejakin on hitusen kutittamassa ikeniä. Hapokkuuden ja tanniinien alla on marjaista makeutta, mutta ei kuitenkaan kosiskelevan paljon - makeutta on juuri sopivasti aurinkokuivattujen tomaattien etikan ja öljyisen peston seuraksi. Jälkimaku on ensin puolukkaisen hapokas, lopuksi kielelle jää pehmeä mansikkainen makeus. Oikein mainio rosé saa arvosanaksi ++.
J: Tuoksussa on mansikkaa, vadelmaa ja raparperia. Ilmaantumisen myötä mansikan tuoksu muuttui hillomaisesta mehumaiseksi. Maussa on sitrusta, mansikkaa ja puolukkaa. Jälkimaussa hapokkuus antaa tilaa mansikan makeudelle. Sokkomaistelussa olisin ehkä veikannut tämän olevan Pinot Noiria. Ei mikään kesäinen lipittelyviini, vaatii ruokaa seurakseen. Sopi raviolien kanssa hyvin, voisi sopia myös esimerkiksi grillattujen kanankoipien tai ribsien kanssa. Tätä voisi luonnehtia termillä brosé eli äijämäinen roséviini. Arvosanaksi annan ++.
Pekoni-juusto-kevätsipuli-raviolit (3-4:lle)
Taikina
n. 7 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
Tee jauhoista kasa pöydälle. Tee kasan keskelle kuoppa ja riko kananmunat siihen. Nostele varovasti jauhoja kananmunaseokseen, kunnes taikina on kiinteää. Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti, kunnes se on sileää. Anna levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa tunnin verran.
Täyte
140 g pekonia
140 g juustoraastetta (mozzarella/emmental tai vastaava)
1 kevätsipuli
Pilko ja paista pekoni, sekoita jäähtyneenä juustoraasteeseen. Pilko mukaan yksi kevätsipulin varsi
Valmistus
Tee taikinasta pastakoneella ohuita levyjä. Asettele täyte tasaisin välein
levyn päälle, voitele välit vedellä ja aseta toinen levy päälle. Leikkaa
neliöiksi, painele reunat umpeen, ettei täyte karkaa keitettäessä. (Jamie
Oliver tekee noin 7 x 7 cm neliöitä, se sopii meille.) Keitä runsaassa,
suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Tarjoile peston kanssa.