Corvers-Kauter R3 Riesling Rheingau Remastered Organic 2018

Näytepullo / Viinilinna


Corvers-Kauter R3 Riesling Rheingau Remastered Organic 2018
Qualitätswein Rheingau, Saksa; Riesling; 12,90 €. Luomu, vegaaniystävällinen.

Tuottaja Weingut Dr. Corvers-Kauter
Maahantuoja Solera Finland

Etiketin mukaan "R3 is space, time and energy expressing itself as purest pleasure."

Rypäleen mukaan
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana paahdetut parsat lämminsavulohitahnaleivällä

Lyhyesti: teräksisen hapokas riesling

Kommentit 

M: Parsa-aika! Kotimaisia parsoja odotellessa pitää turvautua vielä ulkomaisiin, mutta hyvin nekin maistuvat - varsinkin, jos niitä saa yllättäen viinin seurana. Viime aikoina olemme tykästyneet uunissa paahdettuihin parsoihin, joten päätimme kokeilla niitä myös tämän viinin seurana lounaalta yli jääneen lämminsavulohen kanssa. (Olipa ainakin joku syy lähteä kävelylle lähikauppaan hakemaan muita lohitahna-aineksia keväisten räntäsade- ja raekuurojen välissä.)

Hyvin vaaleankeltaisen viinin tuoksu on terävän hapokas, jopa teräksinen, mutta toisaalta myös trooppisen hedelmäinen ja sitruksinen. Myös maku on rapsakan hapokas ja siinä on potentiaalia hammaskiilteen irrottajaksi (positiivinen asia, kun risukka on kyseessä). Viinin hapokkuus yhdistyy mukavasti pieneen mineraalisuuteen, mutta ei sen maku pelkkää happohyökkäystä ole, vaan siinä on myös persikalla ja ananaksella höystettyä lemoncurdmaista hedelmäisyyttä. Yleisvaikutelma on nuori ja... rapsakka, tämä risukka pitää mielen pirteänä ja aistit tarkkoina.

Parsan ja lohitahnan kanssa viini sopii erinomaisesti. Lämminsavulohen sijaan parsan kanssa voisi kokeilla kylmäsavulohea tai viini voisi sopia äyriäisten seuraksi - jos pitäisin katkaravuista, voisin kokeilla toast Skagenia, koska viinin hapokkuus voisi toimia sen rasvaisuuden kanssa. Arvosanaksi viini saa +.

J: Hailakankeltaisen viini tuoksussa on limeä, sitrusta, vihreää omenaa ja ananasta. Kirpeän hapokas maku toistaa tuoksun aromeja limen ja vihreän omenan maistuessa siinä vahvimmin. Jälkimaussa on kypsänpuoleista sitrusta ja ripaus mineraalisuutta. Hento aprikoosisuus tasapainottaa hapokkuutta hieman, mutta kokonaisuus on kirpeän sitruksinen.

Parsan ja lohitahnan kanssa viini sopi hyvin. Se voisi sopia lohen lisäksi myös siialle ja muulle rasvaiselle kalalle tai rasvaisen antipaston seuraksi. Äyriäisetkin kävisivät tämän viinin kanssa. Mukavan raikas riesling saa arvosanakseen +.



Lämminsavulohitahna (hyvin runsas satsi)

300-350 g lämminsavulohta
1 purkki (150 g) creme frachea
1 purkki (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kevätsipuli varsineen
sekalaisia yrttejä maun mukaan, esim. korianteria, persiljaa, lehtipersiljaa, tilliä
suolaa, pippuria

Silppua yrtit ja sipuli. Sekoita ainekset tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

Paahdetut parsat

2-3 parsaa per leipä
merisuolaa
voita
sitruunaa
mustapippuria

Taivuta parsoja niin, että niiden varren puiseva osuus napsahtaa irti tai leikkaa puiseva osuus pois. Ripottele (leivinpaperilla päällystetylle) uunipellille merisuolaa ja asettele parsat sen päälle. Lisää muutama voinokare parsojen joukkoon (ja halutessasi hieman sitruunamehua). Paahda parsoja grillivastuksen alla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Mausta sitruunalla ja mustapippurilla.

Asettele paahdetut parsat lohitahnalla päällystettyjen leipien (esim. jälkiuunipalojen) päälle, rouhi päälle mustapippuria ja koristele sitruunalla.