18. helmikuuta 2012

Chateâu de Mornag Lieblich 2009


Mikä viini?
Chateâu de Mornag Lieblich 2009 (Carignan, Cinsaut; alle 10 € Silja Linella)

Minkä kanssa nautittu?
Tagine (kanafileestä)

Mitä etiketti lupaa?
Hedelmäisyyttä

Mitä rypäle lupaa?
Carignan: hapokkuutta, tanniineja; lisäksi kirsikkaa, mansikkaa ja vadelmaa, ruusua ja orvokkia. Kypsässä viinissä karkkia ja purkkaa ja tammessa kypsytetyssä vaniljaa, kookosta, paahteisuutta ja lakritsia.
Cinsaut: mansikkaa, kirsikkaa, parfyymia; tammessa kypsytettynä vaniljaa, kookosta tai savua ja tervaa, pullossa seetriä, sikaria, maata, nahkaa.

Kommentit

M: Tuoksu on makea, mansikkainen ja hilloinen. Mieleen tulevat kuningatarhillo ja viikunahillo. Maku on myös makea ja hillomainen, mutta myös aavistuksen tanniininen. Makeus sopii hyvin ruoan mausteisuuden kanssa, mutta viiniä saattaisi ehkä lipitellä myös sellaisenaan. Tämä oli todella positiivinen yllätys! Oijoi. Ehkä seuraavaksi on tehtävä ekskursio lahden yli etelään tai länteen hakemaan tätä lisää tai sorruttava nettiostoksiin, koska viini näyttää olevan halpaa kuin saippua.

Note to self: ensi kerralla taginen ainekset on pilkottava pienemmiksi, punaisen harissan sijaan voisi kokeilla vihreää ja tuoretta korianteria ja mustapippuri on lisättävä rouheena. Lammastagine ja minttukastike voisivat myös olla passeli ratkaisu.

J: Tuoksussa on mansikkaa, vadelmaa ja mustikkaa. Maku on makea ja hieman tanniininen. Sopii mausteisen ruoan kanssa, voisi juoda myös sellaisenaan. Viilennettynä saattaisi sopia jopa jälkiruokaviiniksi.

Viini muualla
Chateâu de Mornag

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti