-->

14. toukokuuta 2015

Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2013
Mikä viini? 
Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2013 (Cinsaut, Grenache, Syrah ja Rolle; 23,60 €)

Minkä kanssa nautittu? 
Pasta carbonara

Mitä valmistaja lupaa? 
Hedelmiä, hapokkuutta

Mitä rypäle lupaa? 
Cinsaut (Etelä-Afrikassa Hermitage): mansikkaa, kirsikkaa, mesimarjaa, omenaa, parfyymia, hedelmäisyyttä, maanläheisiä ja mausteisia piirteitä; tammessa kypsytettynä vaniljaa, kookosta tai savua ja tervaa, pullossa kypsytettynä seetriä, sikaria, maata, nahkaa
Grenache: mausteita, marjoja, makeutta,hillomaisuutta, hedelmäisyyttä, yrttejä, savua, nahkaa, vähän tanniineja
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Rolle (Vermentino): keveyttä, aromaattisuutta, hapokkuutta, mineraalisuutta, sitrusta, vihreää omenaa, kukkaisuutta

Viini muualla 
Famille Perrin

Muuta
Tänä vuonna Alkossa oli myynnissä Miraval Rosén kolmas vuosikerta (2014, hinta 23,90 €). Hype viinin ympärillä on kasvanut, koska 300 pullon erä myytiin loppuun yhden päivän aikana toisin kuin aikaisemmat vuosikerrat. Jopa ensimmäisen vuosikerran 60 pullon erä riitti pitkäksi aikaa.
Mainittakoon vielä, että Miraval Rosén ensimmäinen vuosikerta (2012) oli Wine Spectator -lehden top-100 listalla sijalla 84 ja samalla vuoden paras rosé, tämä seuraava vuosikerta ei enää top-100-listalle päässyt.

Katso myös Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2012

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on marjainen ja kepeä, mansikkainen ja vadelmainen ja siinä on aavistus mangoa. Maku on tasapainoinen hapokas ja mineraalinen sekä marjaisuudesta huolimatta kuiva. Jälkimaku on pitkä. Tämäkään vuosikerta ei ole piknik-viini tai lipittelyrosé eikä sitä ehkä tarjoaisi seurustelujuomanakaan, vaikka Brangelina saapuisi kylään. Ruoan kanssa viini kyllä toimii ja sen hapokkuus saattaisi sopia hyvin itämaisen ruoan kanssa (limeä, korianteria, chiliä). Ilmaantumisen myötä maku pehmenee ja laimenee hieman, mutta on joka tapauksessa sitruksisen kirpeä. Arvosanaksi tämä vuosikerta saa ++.

Brad Pittin elokuvista mieleen tulee Veren vangit.J: Kevyessä tuoksussa on mansikkaa, vadelmaa ja persikkaa. Maku on marjainen, mineraalinen ja hyvin hapokas. Ei mikään lipittelyviini hapokkuutensa vuoksi. Veritas-sarjan Riesling/Zinfandel-lasi oli sopiva valinta, uuden maailman Pinot Noir -lasissa viini tuoksui hedelmäkarkilta ja maistui liian hapokkaalta. Sopi rasvaisen pastan kanssa hyvin. Voisi mennä rasvaisen kalan kuten savusiian kanssa, mutta hieman liian jyräävä maku miedompien kalojen seuraksi. Edellinen vuosikerta oli parempaa, nyt yleisvaikutelma oli melko vaisu. Sen vuoksi arvosanaksi tulee vain +.

Jos tämä vuosikerta olisi Angelina Jolien elokuva, se olisi Lara Croft Tomb Raider: Elämän lähde eli keskinkertainen jatko-osa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti