-->

8. elokuuta 2015

Matiesen Syrah Roosa Vein 2013


Mikä viini? 
Matiesen Syrah Roosa Vein 2013 (100 % Syrah; 7,80 € Viron juomakulttuurimuseossa)

Minkä kanssa nautittu? 
Entrecote, papu-pekonipaistos

Mitä etiketti lupaa? 
"Matiesenin brandi on taas elossa."

Mitä rypäle lupaa? 
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Muuta
Viini on peräisin Languedocin alueelta Ranskasta (Pays d’Oc IGP).

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on makea ja marjainen, mutta maku on hapokkaampi ja täyteläisempi kuin tuoksu. Maussa on puolukkaa ja mansikkaa, mutta se ei ole makea, ennemminkin hapokas ja melko runsas, aavistuksen yrttinenkin. Entrecoten ja pekonin kanssa viini käy yllättävän hyvin varsinkin, kun pihvi on lähes kypsä. Jälkimaku on pitkä ja aavistuksen mineraalinen. Mukava tuttavuus, joka voittaa vertailussa melko tasapaksuksi jääneen saman tuottajan valkoviinin. Arvosanaksi viini saa +.

J: Tuoksussa on mansikkaa, vadelmaa ja persikkaa. Maku on aluksi vadelmaisen makea, mutta muuttuu pian hapokkaaksi, jopa puolukkaiseksi. Rasvaisen entrecoten ja pekonin kanssa viini sopi hyvin. Pihviviiniksi tämä on kuitenkin liian kevyt. Voisi mennä myös rasvaisen kalan kanssa tai seurustelujuomana. Tässä on enemmän luonnetta kuin saman valmistajan valkoviinissä. Arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti