20. lokakuuta 2015

Viini, ruoka ja hyvä elämä -messutärpit


Viini, ruoka ja hyvä elämä -messut alkavat torstaina 22.10.2015 Helsingin Messukeskuksessa ja jatkuvat sunnuntaihin saakka. Mitä on ohjelmassa, minne kannattaa mennä? Viini-lehden Sneak Peek -illassa saimme hyviä vinkkejä vanhojen hyväksi havaittujen kohteiden lisäksi. (Saimme kutsun iltaan blogin kautta.)

Samppanjabaari! Aloitamme ehdottomasti samppanjabaarista. Tai oikeastaan...

Tastingeja! Varasimme jo ohjelman ilmestyessä paikat Vuoden viinit -tastingiin ja Riedel Master Class -tastingiin, koska pikauusinta viime vuodesta on aina paikallaan. Antinori torstaina kiinnostaisi myös. Ohjelmassa on mm. Italian, Chilen, Riojan, Uuden Seelannin, Côtes du Rhônen, Etelä-Afrikan ja Argentiinan viinejä sekä lakritsi- ja viinitasting ja Spiegelaun olutlasien testausta. Ainakin osaan tastingeista on vielä paikkoja jäljellä.Temppurata! Sneak Peek -illassa vihjattiin jo yhdestä tempusta. Onko valkoviinillä ja... valkoviinillä eroa? Mikä tekee viinistä tasapainoisen? Parin vuoden tauon jälkeen voisimme mennä taas temppuradalle katsomaan, mitä tänä vuonna on keksitty - aiemmin olemme mm. tutustuneet viinin virheisiin ja yrittäneet tunnistaa mustissa laseissa olleet viinit tuoksun perusteella. Punainen, valkoinen vai rosé? Se ei ollut niin helppoa kuin aluksi tuntui.

Ruokaa! Paikan päällä on tarjolla monenlaisia herkkuja ja näytöskeittiöstä saa inspiraatiota street foodista keskiajan makuihin. Tänä(kin) vuonna tulee varmasti ostettua ainakin juustoja (sikäli mikäli rahaa jää ja laukussa on tilaa kirjamessujen jälkeen). Voisimme käydä kadeh... ihailemassa kakunkoristelun SM-kisojen luomuksia tai osallistua kakunkoristelukurssille, ettei jatkossa tarvitsisi turvautua "kyllä se maku on kuitenkin tärkein" -selityksiin.Tietenkin viinejä! Tapahtuman nettisivuilla voi selailla tarjolla olevat Alkon vakiovalikoiman viinit ja täpätä niistä muistiin suosikkinsa etukäteen tai tapahtuman aikana kännykällä. Tänä vuonna sivuilla on myös haku! Meillä on jo ehdokkaat listattuna ja kunhan niitä on bongailtu, lopetamme perinteisesti Château Carsinin jälkiruokaviinien parissa.

Vuoden viini -ehdokkaiden lisäksi messuilla julkistetaan myös Viinistä viiniin 2016 -kirja, jota tulee selattua hyvin ahkerasti vuoden mittaan - ja mikä parasta, saimme arvottavaksi kaksi uunituoretta kappaletta!Jos haluat voittaa kirjan, kerro kommenteissa, mikä on ollut paras tänä vuonna maistamasi viini ja jätä yhteystietosi (esim. sähköpostiosoite) viimeistään maanantaina 26.10.2015. Onnea arvontaan!

Ennen messuja voi myös kerrata viime vuoden tunnelmia.

1 kommentti :

  1. Paras on ollut ehkä Sunrise Cabernet Sauvignon.
    sepottaja(at)hotmail.com

    VastaaPoista